De post
Boek

De post (2022)/ Netty van Kaathoven & Hiky Helmantel, redactie: Clavis Uitgeverij

Saran verstuurt uitnodigingen voor haar verjaardag. Wat gebeurt er mee als ze die op de post doet? Prentenboek met informatie, een versje, opdrachten, quiz en veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar; voor goede lezers vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Groot, bijna vierkant prentenboek uit de reeks 'Willewete'* met het wat onduidelijke thema 'veel te doen; elke dag nodig'. We maken kennis met Saran die bijna jarig is en uitnodigingen gaat versturen voor haar verjaardagsfeest. Na het maken van uitnodigingen, het kiezen van gasten (dichtbij - in een andere stad - in een ander land) en het schrijven van een envelop, zie je in woord en beeld de verdere weg van de uitnodiging per post: van het legen van de bus, via het verdeel- en sorteercentrum naar de geadresseerde(n). Tot slot wordt gemeld dat je ook een bericht kunt versturen via een e-mail en WhatsApp. Met een uitvouwbare dubbelpagina in het midden van het boek, die het hele proces in vogelvlucht laat zien: 'post, vroeger en nu'. Verder zijn opgenomen wist-je-datjes, een post-vers, een knutselopdracht en een mini-quiz. De grote hoeveelheid tekst, geïllustreerd met aansprekende kleurrijke prenten, vraagt om een (voor)lezer of verteller. Hoewel er tegenwoordig steeds minder brieven, maar wel pakketten worden verstuurd, is het toch leuk om te weten hoe dat in zijn werk gaat. Deze (ongewijzigde her)uitgave is een van de weinige uitgaven hierover. Voor thuis, school met kinderen vanaf ca. 5 jaar, voor goede lezers vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044825701

Titel De post
Auteur Netty van Kaathoven
Instelling /Clavis, Hasselt
Secundaire auteur Hiky Helmantel
Type materiaal Boek
Editie Vierde druk;
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, 2022
Overige gegevens 20 ongenummerde pagina's, 3 vouwbladen - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Colofon vermeldt: tekst: Netty van Kaathoven/illustraties: Hiky Helmantel - 1e druk: Amsterdam : Clavis, (c)2015
ISBN 9789044825701
PPN 436043769
Rubriekscode 376.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Post
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Post

Relaties/Serie

Willewete
Boek

Willewete (2010-...)

vol.
Uitgeleend