Verklein je pijn
Boek

Verklein je pijn inzicht in pijn en pijnvermindering ([2022])/ Eugenie de Ruiter, illustraties Marco Stoker; redactie Lolies van Grunsven ; eindredactie Gonnie Mulder

Verhandeling over de oorzaken en gevolgen van aanhoudende pijn en hoe de overgevoeligheid van het zenuwstelsel te stoppen.

Aanwezigheid

Recensie

Een boek over neurowetenschap en chronische pijn. Het boek biedt informatie over aanhoudende pijn en hoe het centrale zenuwstelsel bij overbelasting van pijnprikkels zich aanpast en gevoeliger wordt. Het boek behandelt stapsgewijze informatie om door pijn ontstane overgevoeligheid van het zenuwstelsel te stoppen door het mechanisme achter aanhoudende pijn te doorgronden. Het boek is gericht op informatieoverdracht en is nuchter en toegankelijk geschreven. Naast de theorie zijn er uitgebreide interviews met patiënten en ervaringsverhalen van patiënten. Voor lezers met speciale interesse in het onderwerp. Met enkele simpele illustraties. Pijncoach Eugenie de Ruiter (1968) werkte als productmanager totdat langdurige pijnen na een ongeval haar leven ondraaglijk maakten. Wanneer ze na vijftien jaar pijn leert dat pijnklachten niet met het oorspronkelijke letsel te maken hebben, verminderen in een paar maanden haar klachten drastisch.

Specificaties

Nederlands | 9789493272057

Titel Verklein je pijn : inzicht in pijn en pijnvermindering
Auteur Eugenie de Ruiter
Secundaire auteur Marco Stoker ; Lolies van Grunsven
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Uitgeverij Lucht, [2022]
Overige gegevens 299 cm - illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789493272057
PPN 436158728
Rubriekscode 604.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Pijnbestrijding ; Pijn
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Pijnbestrijding