Het grote misschien
Boek

Het grote misschien (2022)/ John Green, vertaald [uit het Engels] door Aleid van Eekelen-Benders

Op een dag verongelukt het meisje Alaska. Volkomen ontredderd probeert de 16-jarige Miles (ik-figuur) uit te zoeken wat er voorviel en wat zijn aandeel in de gebeurtenissen was. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Ontevreden over zijn saaie leven besluit Miles (16, ik-figuur) Florida in te ruilen voor een onzeker avontuur op een kostschool in Alabama. Daar maakt hij al snel deel uit van een groepje waarvan de mooie Alaska de spil is. En hoewel zij een vriend heeft, valt Miles als een blok voor haar. Na een avond heftig zoenen, vertrekt de wispelturige Alaska midden in de nacht, volkomen dronken, met onbekende bestemming en verongelukt. Miles, maar ook de andere vrienden, voelen zich schuldig. Het verhaal begint honderdzesendertig dagen voor het ongeluk en eindigt eenzelfde aantal dagen erna (zonder bepaalde functie). Het wordt verteld vanuit Miles: intelligent, onzeker, nog redelijk onbedorven ontwikkelt hij zich tot een getraumatiseerde, maar toch zelfverzekerde jongen, die nadenkt over zichzelf in relatie tot de vriendenclub en zijn aandeel in wat er met Alaska gebeurde. Een prominente rol is weggelegd voor Miles' fascinatie voor de laatste woorden van beroemdheden. Een onthutsend verhaal over vriendschap, verliefdheid en volwassenwording. Bekroond debuut van de inmiddels bekende Amerikaanse auteur (1977) van o.a. 'Een weeffout in onze sterren'. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025768683 | 288 pagina's

Titel Het grote misschien
Auteur John Green
Secundaire auteur Aleid van Eekelen-Benders
Type materiaal Boek
Editie Derde druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2022
Overige gegevens 288 pagina's - 22 cm
Annotatie 1e druk van deze Nederlandse uitgave: (c)2017. - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Rotterdam : Lemniscaat, (c)2005 - Vertaling van: Looking for Alaska. - New York : Dutton Children's Books, (c)2005
ISBN 9789025768683
PPN 436173255
Thematrefwoord Kostschoolleven ; Dood
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kostschoolleven ; Dood ; Vriendschap