Een warm nestje
Boek

Een warm nestje ([2022])/ An Swerts & Eline van Lindenhuizen

Laura leert over honden in het asiel. Ze wil het liefst voor alle honden zorgen, en bedenkt samen met haar vriend Robbe een plan om ze allemaal te helpen. Prentenboek over hoogsensitiviteit, met kleurenillustraties en informatieve bijlagen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een gevoelig en herkenbaar informatief prentenboek dat hoogsensitiviteit voor kinderen bespreekbaar maakt. Wanneer de klas leert over honden in het asiel, gaat het de gevoelige Laura erg aan het hart. Ze wil zorgen dat zo veel mogelijk honden liefde krijgen en een thuis hebben. Mama stelt voor om elke zondag met een hond uit het asiel te gaan wandelen. Samen met haar vriend Robbe bedenkt Laura een plan om nog meer voor de honden te doen. In vriendelijke taal geschreven. Met fijne illustraties in rustige kleuren. Met informatieve bijlagen voor volwassenen met tips en waarin experts informatie geven over hoogsensitiviteit. An Swerts is een Belgische auteur en zij heeft meerdere prentenboeken geschreven. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Pleister*', over het bespreekbaar maken van gevoelige onderwerpen. Geschikt om voor te lezen vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044845495

Titel Een warm nestje
Auteur An Swerts
Secundaire auteur Eline van Lindenhuizen
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, [2022]
Overige gegevens 42 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Tekst: An Swerts & illustraties: Eline van Lindenhuizen - Op titelpagina en omslag: Pleister, over hoogsensitiviteit - Omslag vermeldt: Clavis informatief
ISBN 9789044845495
PPN 43618799X
Rubriekscode 415.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Sensitiviteit; Kinderen
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Sensitiviteit

Relaties/Serie

Pleister
Boek

Pleister (2018-...)

vol.
Uitgeleend