Kijk- en zoekboek
Boek

Kijk- en zoekboek bij het water ([2022])/ Christine Henkel

Zie je de kikkervisjes, de jonge bevers en de slakken? Kun je ook de gele plomp en het reekalf vinden? En welke dieren en planten leven er bij de vijver en in de sloot? Groot aanwijs- en zoekplatenboek met nostalgische, natuurgetrouwe kleurentekeningen. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit zoekboek staat het zoetwaterleven centraal. Er zijn zeven full spread illustraties. Aan de rechterkant staat steeds een strook met plaatjes van de dieren, vogels, insecten, vissen, planten, amfibieën, slakken, spinnen en vlokreeften die je kunt zoeken. In de plaatjes staan ze anders afgebeeld dan in de illustraties. Dat maakt het zoeken iets moeilijker, maar ook interessanter. De gedetailleerde illustraties laten het waterleven zien in en rond een vijver, meer, rivier, sloot en op de heide - de sloot ook bij nacht. Het is voorjaar: er zijn kuikens, kikkervisjes, gele plompen, jonge bevers, reekalveren en biggen van de everzwijn. Sommige dieren hebben hun leefgebied bij verschillende soorten watergebieden, bijvoorbeeld de wilde eend. Die is te vinden in meerdere afbeeldingen, maar wordt in de strook alleen genoemd bij de vijver. Dat stimuleert om terug te bladeren. Hebben we deze eend al eerder gezien? Een educatief zoekboek waarin veel te ontdekken is en waarin je leert in welk gebied een dier of plant voorkomt. In deze serie verschenen ook 'In het bos'* en 'In het veld'**. Prentenboek met zoekplaten. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044762761

Titel Kijk- en zoekboek : bij het water
Uniforme titel Bij het water
Auteur Christine Henkel
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2022]
Overige gegevens 16 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Vertaald uit het Duits - Vertaling van: Mein erstes Wimmelbuch : Bach und Teich. - Stuttgart : Esslinger in Thienemann-Esslinger Verlag GmbH, (c)2013
ISBN 9789044762761
PPN 436175959
Genre dierenleven
Thematrefwoord Natuur ; Dieren ; Aanwijsboeken ; Zoekboeken
Taal Nederlands