Nudging & overtuigen
Boek

Nudging & overtuigen gedragsverandering in de praktijk : met meer dan 100 voorbeelden & concrete inzichten (2022)/ Reinout Van Zandycke, Ciska Wybo

Aan de hand van analyses van wetenschappelijke theorieën gecombineerd met praktisch gerichte veldonderzoek wordt een beeld geschetst hoe verschillende soorten overtuigingsstrategieën kunnen worden toegepast.

Aanwezigheid

Recensie

De auteurs, Reinout van Zandycke en Ciska Wybo, zijn beide gespecialiseerd in toegepaste psychologie en proberen in dit boek de lezers wegwijs te maken in de wereld van het overtuigen. Specifiek wordt de term 'nudging' gebruikt, wat feitelijk een vorm van overtuigen is. Aan de hand van analyses van gerelateerde (historisch) wetenschappelijke theorieën gecombineerd met praktisch gerichte veldonderzoek, krijgt de lezer een goed beeld van de wijze waarop, met name in het bedrijfsleven, verschillende soorten overtuigingsstrategieën kunnen worden toegepast. Wat houdt verliesaversie in? Hoe kun je het effect van influencers maximaliseren? en hoe kan gamification worden ingezet in je aangeboden diensten en producten om je potentiële aantal (nieuwe) klanten targets te bereiken? Deze en vele overige wetenswaardigheden passeren de revue. Door de vele voorbeelden en uitgewerkte business cases kan de lezer de theorie efficiënter en vlotter in de praktijk brengen.

Specificaties

Nederlands | 9789048644230 | 177 pagina's

Titel Nudging & overtuigen : gedragsverandering in de praktijk : met meer dan 100 voorbeelden & concrete inzichten
Uniforme titel Nudging en overtuign
Auteur Reinout Van Zandycke
Secundaire auteur Ciska Wybo
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave Brugge : die Keure, 2022
Overige gegevens 177 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie 1e druk: 2021 - Met literatuuropgave
ISBN 9789048644230
PPN 43608564X
Rubriekscode 305.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gedrag; Manipulatie ; Sociale psychologie
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Sociale psychologie