Gevaarlijke vriendschap
Boek

Gevaarlijke vriendschap (2022)/ Katja Brandis, met illustraties van Claudia Carls ; vertaald [uit het Duits] door Ingrid Vandekerckhove

Aanwezigheid

Recensie

Carag is een zogenaamde transformeerder of woodwalker. Hij is opgegroeid als poema, maar kan zichzelf veranderen in een mens. Carag heeft het naar zijn zin op de speciale school waar hij leert hoe hij als mens moet leven. Onderdeel van het lesprogramma zijn de leerexpedities, waarbij de transformeerders in drietallen met een bijzondere opdracht de mensenwereld in worden gestuurd. Bij die opdrachten komt Carag regelmatig in een penibele situatie terecht. Voor nog meer gevaar zorgen de machtige poematransformeerder Andrew Milling en zijn handlangers. Milling is boos op Carag omdat die hem niet wil helpen bij zijn plannen om kwaad aan te richten in de mensenwereld. Om te laten merken dat het menens is, ontvoert Milling op zeker moment het pleegzusje van Carag. Maar dat laat Carag niet op zich zitten. Samen met zijn schoolvrienden komt hij in actie om Melody te bevrijden. Daarbij maken ze zowel gebruik van hun gedaante als dier als van die als mens. Deze ingrediënten leveren in dit tweede deel, dat volgt op 'De metamorfose'* (2019), weer een spannend verhaal op dat van begin tot het einde boeit. Met kleine zwart-witillustraties. In het Duits verschenen al zes delen van de serie. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044834888 | 294 pagina's

Titel Gevaarlijke vriendschap
Auteur Katja Brandis
Secundaire auteur Claudia Carls ; Ingrid Vandekerckhove
Type materiaal Boek
Editie Vierde druk;
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, 2022
Overige gegevens 294 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2019 - Vertaling van: Gefährliche Freundschaft. - Würzburg : Arena Verlag GmbH, (c)2017. - (Woodwalkers)
ISBN 9789044834888
PPN 435612638
Genre sprookjes - schoolverhaal
Thematrefwoord Gedaanteverwisselingen ; Kostschoolleven ; Keuzes ; Dieren
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Woodwalkers
Boek

Woodwalkers (2021)

vol. 2
Uitgeleend
Katja Brandis