Stad van vuur
Boek

Stad van vuur ([2022])/ Cassandra Clare, vertaald uit het Engels door Elsbeth Witt

De 16-jarige Clary is een schaduwjager, een mens met speciale krachten die vecht tegen demonen. Om haar moeder te redden, gaat ze samen met haar knappe broer Jace achter haar kwaadaardige vader Valentijn aan. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit is het spannende tweede boek uit de fantasyreeks 'Kronieken van de onderwereld'*. In het vorige boek kwam Clary (16) er achter dat ze een schaduwjager is, een mens met speciale krachten die vecht tegen demonen. Ze werd verliefd op Jace, een knappe schaduwjager die haar broer bleek te zijn. Clary wordt heen en weer geslingerd tussen de wereld van de schaduwjagers, haar gevoelens voor Jace en haar gevoelens voor haar beste vriend Simon. Ondertussen ligt Clary's moeder nog steeds in een magische coma en worden er gruwelijke moorden gepleegd op Benedelingen. Zit Valentijn, haar kwaadaardige vader achter de moorden? Zo ja: wat wil hij ermee bereiken? Clary beseft dat ze haar identiteit als schaduwjager niet kan ontkennen en dat ze achter Valentijn aan moet gaan om haar moeder te helpen. In dit tweede boek worden de relaties tussen de personages complexer en wordt de spanning nog verder opgedreven. De auteur slaagt er (weer) in om elementen uit sprookjes en mythologie te verwerken in een ongelooflijk spannend en sexy verhaal, dat veel jonge lezers zal bekoren! Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789024596492 | 478 pagina's

Titel Stad van vuur
Auteur Cassandra Clare
Secundaire auteur Elsbeth Witt
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, [2022]
Overige gegevens 478 pagina's - 21 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Vianen : The House of Books, 2011 - Vertaling van: City of ashes. - New York : Pulse, (c)2008. - (The mortal instruments ; b. 2)
ISBN 9789024596492
PPN 436203448
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord Demonen
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Demonen

Relaties/Serie

Kronieken van de onderwereld
Boek

Kronieken van de onderwereld (2022-...)

vol. 2
Uitgeleend
Cassandra Clare