Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Blaadjes
Boek

Blaadjes ([2022])/ geschreven en geïllustreerd door Stephen Hogtun

Een oude boom helpt een jonge boom groeien. Hij beschermt haar en leert haar van alles. Steeds vaker verliest de oude boom zijn blaadjes, totdat hij verdwijnt. Via een spoor van blaadjes vindt de jonge boom de weg naar huis. Daar wacht haar een verrassing. Filosofisch prentenboek met rijke illustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

Recensie

Een oude boom neemt een jonge boom onder zijn hoede. Hij helpt haar groeien, beschermt haar en leert haar hoe je een storm trotseert. De oude boom heeft frisgroene hartvormige blaadjes. Dat zijn de herinneringen aan zijn leven. Steeds vaker verliest de oude boom zijn blaadjes, totdat hij verdwijnt in de winter. Via een spoor van blaadjes vindt de jonge boom de weg naar huis. Daar wacht een heel klein boompje op haar. Filosofisch prentenboek over de kringloop van het leven. Het verhaal bevat veel symboliek. De mooi gekleurde illustraties ondersteunen de sfeer en verbeelden de relatie tussen de twee bomen. Het prentenboek heeft een sprookjesachtig karakter. Het is geschikt als voorleesboek en als aanzet voor een gesprek over verlies en herinneringen. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789083140773

Titel Blaadjes
Auteur Stephen Hogtun
Secundaire auteur Jeroen Hoogerwerf
Type materiaal Boek
Uitgave [De Meern] : Levendig Uitgever, [2022]
Overige gegevens 31 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 26 × 29 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels. - Vertaling Jeroen Hoogerwerf - Vertaling van: Leaves. - London : Bloomsbury Publishing, 2021
ISBN 9789083140773
PPN 433384026
Thematrefwoord Filosofie ; Rouwproces
Taal Nederlands