Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Een van ons liegt
Boek

Een van ons liegt (2022)/ Karen M. McManus, uit het Engels vertaald door Willeke Lempens

Vijf leerlingen van Bayview High moeten voor straf nablijven. Een van hen, Simon, zal het klaslokaal echter nooit verlaten, want voor het uur om is, is hij dood. Alle vier medeleerlingen hebben een motief. Wie heeft het gedaan? Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vijf leerlingen van Bayview High moeten nablijven in een straflokaal. Tijdens dit strafuur is Simon Kelleher in elkaar gezakt. Simon heeft een pinda-allergie en aan het glas waaruit Simon dronk zat pindaolie. Niemand treurt eigenlijk om zijn dood, want Simon had een app ontwikkeld waarin hij allerhande ranzige roddels verspreidde. De vier overgebleven strafklanten hebben allemaal een motief om zich van Simon te ontdoen: nerd Bronwyn heeft gespiekt, diva Addy is vreemdgegaan, crimineel Nate vanwege dealen van drugs en Cooper, sterspeler van een honkbalteam, vanwege vermeend dopinggebruik. Het net sluit zich steeds verder om de vier verdachten. Een van hen liegt. Maar wie? Uiteindelijk wordt een van de verdachten opgepakt. Is het de ware dader of zit de vork toch nog anders in de steel? Dit debuut van de auteur is meteen een voltreffer, het is een dijk van een thriller die je driehonderd pagina's lang aan je leesplek kluistert. Meerdere ik-vertellers per hoofdstuk met datum en tijdvermelding. Deze perspectiefwissel werkt wonderwel. Voor thrillerliefhebbers vanaf ca. 15 jaar een zinderend verhaal.

Specificaties

Nederlands | 9789000383931 | 301 pagina's

Titel Een van ons liegt
Auteur Karen M. McManus
Secundaire auteur Willeke Lempens
Type materiaal Boek
Editie Tiende druk;
Uitgave [Amsterdam] : Van Goor, 2022
Overige gegevens 301 pagina's - 22 cm
Annotatie Titelpagina vermeldt: Nu te zien op Netflix als 'One of us is lying' - 1e druk Nederlandse uitgave: Houten : Best of YA | Van Goor, 2017 - Vertaling van: One of us is lying. - New York : Delacorte Press, (c)2017
ISBN 9789000383931
PPN 435413244
Genre thriller - schoolverhaal
Thematrefwoord Moorden ; Geheimen ; Schoolleven
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Moorden ; Geheimen ; Schoolleven

Relaties/Serie

Een van ons liegt-trilogie
Boek

Een van ons liegt-trilogie (2017-...)

vol. 1
Uitgeleend
Karen M. McManus