Dit is mijn huis
Boek

Dit is mijn huis (2022)/ Isabelle de Ridder en Hiky Helmantel, redactie: Clavis Uitgeverij

Wil je van alles weten over wonen? Prentenboek met informatie over soorten huizen, de bouw van een huis, verschillende kamers en huizen in andere landen. Met veel kleurenillustraties, een dubbele uitklappagina met alle ruimtes, en quizvragen. Vanaf ca. 5 jaar; zelf lezen voor goede lezers vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wil je van alles weten over wonen? Het is het thema van dit bijna vierkante, informatieve prentenboek, deel uit de reeks 'Willewete'*, de wereld. Na een eenvoudige, verhalende inleiding volgt informatie over huizen, o.a.: huizen van vroeger, bijzondere (en heel bijzondere) huizen, huizen in andere landen, huizen van dieren en bouwers (beroepen) van een huis. In een mix van woord en beeld komt de informatie voorbij, antwoorden op wat die vast en zeker zou 'willewete'. De grote hoeveelheid informatieve tekst met vetgedrukte kernwoorden vraagt om een (voor)lezer of verteller en is in duidelijke blokken over de pagina's gestrooid. Grote en kleine, realistische, voor de doelgroep herkenbare tekeningen in krijt en ecoline ondersteunen de informatie en geven beeld aan nog onbekende woorden en thema's. Met doe-opdracht, miniquiz en in het midden een 'door-muren-heen-kijk' uitklappagina: bekijk kamers, verdiepingen, leidingen en tuin. Rijke uitgave die uitnodigt tot lezen, kijken en leren; mooie basis voor vervolgactiviteiten in klas of bij opvang. Aanrader voor jonge onderzoekers 'van de wereld', voor bouwers in de dop en toekomstige huizenexperts. Vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen voor goede lezers vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044836899

Titel Dit is mijn huis
Auteur Isabelle de Ridder
Instelling /Clavis, Hasselt
Secundaire auteur Hiky Helmantel
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, 2022
Overige gegevens 20 ongenummerde pagina's, 3 vouwbladen - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Clavis Informatief. - Tekst: Isabelle de Ridder, illustraties: Hiky Helmantel - 1e druk: 2020
ISBN 9789044836899
PPN 436044013
Rubriekscode 718.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Woningen
PIM Rubriek Huis en Tuin
PIM Trefwoord Woningen

Relaties/Serie

Willewete
Boek

Willewete (2010-...)

vol. De wereld
Uitgeleend