The dictionary of lost words
Boek

The dictionary of lost words (2022)/ Pip Williams

In 1887 maakt Esme haar eigen woordenboek dat bestaat uit de woorden die niet in de allereerste Oxford English Dictionary worden opgenomen.

Aanwezigheid

Recensie

De vader van Esme werkt in zijn tuinhuis in Oxford aan de verzameling woorden die in de allereerste Oxford English Dictionary worden opgenomen. Het is 1887 en zijn dochtertje mag haar tijd doorbrengen onder de sorteertafel waar haar vaders' collega-lexicografen zich beijveren in het selecteren en catalogiseren van alle woorden die ze kunnen vinden. Soms wordt een woord afgekeurd en soms verdwijnt er per ongeluk een woord van de sorteertafel. Wanneer het woord 'bondsmaid' onder de tafel dwarrelt wordt het door Esme opgevangen en gered van de vergetelheid. Het is het eerste woord dat zij opneemt in haar 'boek van de vergeten woorden'. Gebaseerd op de werkelijkheid rond het ontstaan van die eerste Oxford Dictionary heeft de auteur een geweldige historische roman geschreven. De schrijfstijl is heerlijk, het verhaal schitterend en de verrassingen zijn talrijk in deze zeer geslaagde roman. Een ontroerend verhaal over taal, liefde, verlies en opgroeien. Een aanrader voor jong en oud, zeker als je van taal houdt.

Specificaties

Engels | 9781529113228 | 422 pagina's

Titel The dictionary of lost words
Auteur Pip Williams
Type materiaal Boek
Uitgave UK : Vintage, 2022
Overige gegevens 422 pagina's - illustraties - 20 cm
Annotatie Oorspronkelijke gebonden uitgave: London : Chatto & Windus, 2021. - Oorspronkelijke uitgave: Melbourne : Affirm Press, 2020
ISBN 9781529113228
PPN 436120321
Genre historische roman
Taal Engels