Onze baby
Boek

Onze baby (2022)/ Brigitta Bijloos, Esther van den Berg

Abel vertelt over zijn mama en papa, en over de baby die groeit in mama's buik. Abel mag soms mee naar de vroedvrouw en knuffelt graag met de buikbaby. Hij kan haast niet wachten tot de baby straks naar buiten zal komen! Prentenboek met kleurrijke tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit prentenboek op A4-formaat vertelt de kleine Abel (ik-persoon) over zijn mama, die een baby in de buik heeft, een baby, die eerst zo klein was als een heel klein zaadje. Abel gaat mee naar de vroedvrouw (die ook voor papa's zorgt!). Hij is extra voorzichtig met mama's buik en knuffelt de buikbaby. Hij weet dat het zaadje groeit, hoe de baby in mama's buik ligt opgerold en hoe de baby uit mama's buik zal komen. Tenslotte is het babyzusje geboren en zijn ze voortaan fijn met z'n vieren. Sfeervolle, kleurrijke geschilderde illustraties, meestal over een dubbele pagina. Een grappig groen vogeltje staat op elke illustratie en doet wat Abel doet. Een soortgelijk roze vogeltje kruipt uit het ei, als het babyzusje wordt geboren. De tekst in begrijpelijke korte zinnen is geplaatst op egaal gekleurde delen in de illustraties. Jammer dat er wel over een groeiend zaadje wordt gesproken, maar dat de kleine stap naar papa's rol hierin niet wordt genomen. Daardoor is het een weinig origineel verhaaltje, maar prima om oudere peuters en kleuters voor te bereiden op de komst van een baby. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044833928

Titel Onze baby
Auteur Brigitta Bijloos
Secundaire auteur Esther van den Berg
Type materiaal Boek
Editie Derde druk;
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, 2022
Overige gegevens 28 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Colofon vermeldt: tekst: Brigitta Bijloos / illustraties: Esther van den Berg - 1e druk: Amsterdam : Clavis, 2019
ISBN 9789044833928
PPN 435658697
Thematrefwoord Gezinsuitbreiding
Taal Nederlands