Volg de vlinder
Boek

Volg de vlinder ([2022])/ Helen Cooper, geïllustreerd door Gill Smith ; vertaald [uit het Engels] door Edward van de Vendel

Een jongetje en zijn oudere zus zijn gered van een boot op de open zee. Ze worden opgevangen in het nieuwe land. Het jongetje maakt al snel vriendjes, maar het meisje blijft verdrietig. Haar broertje wil dat veranderen, en geeft haar een vlinder. Prentenboek met schilderingen. Vanaf ca. 5,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een jongetje en zijn oudere zus zijn gered van een boot op de open zee. Zij zijn alles kwijt en worden opgevangen in het nieuwe land. Het kleintje maakt al gauw vriendjes en heeft het fijn, maar zijn zus heeft het moeilijk. Zij verstopt zich in huis en schuilt voor het donker in haar hoofd. Het broertje wil zijn grote zus helpen en brengt een vlinder voor haar mee. Misschien kan die haar overhalen weer naar buiten te komen? Dit universele vluchtelingenverhaal over twee kinderen schetst in eenvoudige woorden hoe met name het oudere kind de traumatische ervaring verwerkt. Beide hoofdpersonen zijn naamloos en het land van aankomst wordt evenmin genoemd. De auteur beschrijft de angstige en sombere gevoelens van het meisje heel subtiel en in begrijpelijke, korte zinnen met een ruime interlinie. De aantrekkelijke illustraties in warme kleuren beslaan telkens twee pagina's en zijn expressief en sprekend. Een mooi verzorgd prentenboek om thuis of op school voor te lezen en erover te praten. Vanaf ca. 5,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789493228436

Titel Volg de vlinder
Auteur Helen Cooper
Secundaire auteur Gill Smith ; Edward van de Vendel
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Samsara, [2022]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Vertaling van: Saving the butterfly. - London : Walker Books Ltd, 2022
ISBN 9789493228436
PPN 43317434X
Thematrefwoord Trauma's ; Hoop ; Angsten
Taal Nederlands