De slaven van Socorro
Boek

De slaven van Socorro (2020)/ John Flanagan, vertaling [uit het Engels]: Wybrand Scheffer

Als een oude vijand van Hal en zijn broederband twaalf Araluenen als slaven wil verkopen, gaan De Reigers op pad om hen te bevrijden. Bij deze bijna onmogelijke klus krijgen ze hulp van een Grijze Jager. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hal krijgt de opdracht om als dienstboot te gaan fungeren bij de koning van Araluen. Die heeft last van kapers die slaven maken op de boten die ze plunderen en die vervolgens verkopen op de slavenmarkt van Socorro. Hal gaat de strijd met de kapers aan, maar ontdekt dat een eigen landgenoot ook snode plannen heeft. Dit spannende vierde deel uit de serie 'Broederband'* heeft de standaard, wat trage opening met veel beschrijvingen van het klaarmaken van de boten en het oefenen met nieuwe wapens. Maar als de jacht op de piraten van start gaat, leest ook dit vierde deel weer als een trein met alle avonturen op zee, de sluwe piraten en de vele gevechten. Jammer dat er nauwelijks informatie gegeven wordt over de eerste drie delen. Maar alle hoofdfiguren uit die delen zijn ook nu weer van de partij. Het taalgebruik is niet moeilijk, het verhaal is goed te volgen, mede door de zwart-witte karakterisering van de hoofdpersonen, zodat de doelgroep zich gemakkelijk kan identificeren met hun eigen held. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025758134 | 467 pagina's

Titel De slaven van Socorro
Auteur John Flanagan
Secundaire auteur Wybrand Scheffer ; David Elliot
Type materiaal Boek
Editie Zesde druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2020
Overige gegevens 467 pagina's - zwart-wit illustratie, kaart - 21 cm
Annotatie Kaart: Mathematics en Anna Waren. - Illustratie: David Elliot - 1e druk Nederlandse uitgave: 2014 - Vertaling van: Slaves of Socorro, . - Random House Australia, (c)2014. - (Brotherband ; b. 4)
ISBN 9789025758134
PPN 436218968
Genre avonturenroman - zeeverhaal
Thematrefwoord Vikingen ; Zeerovers
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Broederband
Boek

Broederband (2012-...)

vol. b. 4
Uitgeleend
John Flanagan