Pinkeltje in Friesland
Boek

Pinkeltje in Friesland ([2022])/ Studio Dick Laan, met illustraties van Arne van der Ree ; tekst: Sander Meij | Studio Dick Laan

Kroonprins Pinkelhart is verdwenen, en Pinkeltje en Pinkelotje moeten hem snel vinden. Ze hebben maar één aanwijzing, en die wijst naar Friesland. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deel uit een nieuwe reeks in de geest van Dick Laan. Pinkeltjes hulp wordt ingeroepen door koning Pinkelpracht. Kroonprins Pinkelhart is verdwenen, nadat hij in een oud boek las over een Friese mantelspeld (Fibula). Pinkeltje en Pinkelotje vertrekken direct naar Friesland om de prins te zoeken. Helaas is kroonprins Pinkelhart niet de enige die de mantelspeld zoekt. Friese woorden en zinnetjes worden door de tekst wel duidelijk en vormen geen probleem. De dieren die Pinkeltje en Pinkelotje tijdens hun reis tegenkomen, hebben Friese namen zoals Tjitske de kruisspin. Ze reizen langs verschillende plaatsen in Friesland waarbij en passant leerzame feitjes worden verteld. De illustraties in zwart-wit ogen ouderwets en het gele omslag lijkt erg op de covers van de jaren 50 met de titel in rood en blauw. Twee wapperende Friese vlaggen bij de Sneker Waterpoort sieren het omslag. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000377664 | 143 pagina's

Titel Pinkeltje in Friesland
Instelling Studio Dick Laan
Secundaire auteur Arne van der Ree ; Sander Meij
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Van Holkema & Warendorf, [2022]
Overige gegevens 143 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
ISBN 9789000377664
PPN 433169877
Genre sprookjes
Thematrefwoord kabouters ; Friesland
Taal Nederlands