Professor S. en de verslaafde koning
Boek

Professor S. en de verslaafde koning (2022)/ Erik Scherder, Fred Diks en Mariëlla van de Beek

De opa van Zhé, de bekende professor S., is verdwenen. Samen met haar vriend Brian en hondje Pavlov gaat ze hem zoeken. Ze komen in Breinstein terecht en moeten hun hersenen goed gebruiken om de professor te vinden. Met veel informatie over de hersenen. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De opa van Zhé, professor S., is verdwenen. Met haar vriend Brian en hondje Pavlov stapt Zhé in opa's tijdraket richting Breinstein, honderd jaar in de toekomst. Hier beleven ze allerlei avonturen en ontmoeten ze mensen met aparte namen als koorddanser Flocculo Nodular en zakenvrouw Patricia Pulvinar die verwijzen naar hersengebieden waar in het informatieve gedeelte uitleg over volgt. De techniek in Breinstein is een stuk verder, maar het blijkt al snel dat dit de mens niet gelukkiger heeft gemaakt. De koning is verslaafd aan gamen en regeert het land niet meer. De professor legt uit hoe een verslaving werkt en helpt de koning. Na ieder hoofdstuk volgen hersenfeitjes met begrijpelijke uitleg, illustraties en een weetje. Het verhaal sluit aan bij de actualiteit met onze zorgen over te veel schermtijd en de gevolgen daarvan die we in Breinstein zien. Het geheel zou belerend kunnen overkomen, maar de opzet van het boek (fictie en non-fictie afgewisseld) en de vele kleurrijke, scherpe illustraties zorgen vooral voor een verrassend en spannend verhaal dat prettig leest en maakt het wellicht ook aantrekkelijk voor jongens die liever non-fictie lezen. Samenwerking tussen de bekende hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder en Fred Diks, auteur van vele voetbalboeken. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021461625 | 181 pagina's

Titel Professor S. en de verslaafde koning
Auteur Erik Scherder
Secundaire auteur Fred Diks ; Mariëlla van de Beek
Type materiaal Boek
Editie Negende druk;
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Volt, 2022
Overige gegevens 181 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Tekst Erik Scherder, Fred Diks en illustraties Mariëlla van de Beek. - Omslag vermeldt: Een reis door je brein - 1e druk: 2019
ISBN 9789021461625
PPN 435381199
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Verdwijningen ; Tijdreizen ; Hersenen ; Wetenschap
Taal Nederlands