Hoor je mij?
Boek

Hoor je mij? ([2022])/ Caja Cazemier & Martine Letterie

De dove Sterre gaat naar de brugklas, maar merkt dat ze dingen mist. Hoort ze alleen bij haar dove vrienden thuis? In het verleden is er Freek, die op een internaat voor dove kinderen zit. Als hij niet mag doorleren besluit hij weg te lopen. Vanaf 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een jeugdroman over twee dove tieners. In het heden volgt de lezer het verhaal van Sterre, die net naar de brugklas gaat. Ze wil zo min mogelijk opvallen, en heeft daarom geen tolk mee. De eerste paar weken zijn leuk, maar ze merkt dat ze grapjes en informatie mist. Alles gaat makkelijker bij haar dove vrienden. Waar hoort ze echt thuis? In de jaren vijftig zit Freek op een internaat voor dove kinderen. Zijn ouders schamen zich voor hun doofheid en hij mag van hen geen gebarentaal gebruiken in het openbaar. Als hij niet mag doorleren heeft hij er genoeg van en loopt hij weg. In vriendelijke, invoelende stijl geschreven. Caja Cazemier (Spijkenisse, 1958) is een bekende Nederlandse schrijver en jeugdauteur. Ze schreef meer dan zestig boeken. Met enkele zwart-witillustraties. Vanaf 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021683423 | 215 pagina's

Titel Hoor je mij?
Auteur Caja Cazemier
Secundaire auteur Martine Letterie ; Saskia Halfmouw
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Ploegsma, [2022]
Overige gegevens 215 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Omslag vermeldt de ondertitel : als je moet leven in twee werelden... - Illustraties: Saskia Halfmouw, naar een ontwerp van Gerard Draaisma
ISBN 9789021683423
PPN 435623621
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Doofheid ; Schoolleven ; Zelfvertrouwen ; Weglopen
Taal Nederlands