Gloriedagen
Boek

Gloriedagen ([2022])/ Corina Bomann, vertaling [uit het Duits]: Lilian Caris en Iris van der Blom

In Berlijn wordt net na de Eerste Wereldoorlog een ziekenhuis herbouwd. Ondanks de roerige tijden is het personeel vastbesloten een veilige haven te zijn.

Aanwezigheid

Recensie

Een historische roman, gesitueerd in het Berlijn van net na de Eerste Wereldoorlog. Dr. Louis Conradi bevindt zich op een kruispunt in zijn leven. Hij hoort dat in Berlijn een ziekenhuis herbouwd wordt en meldt zich aan. In een stad waar de oorlog diepe wonden heeft achtergelaten, waar de Spaanse griep heerst en armoede om zich heen grijpt, waar de nog jonge Weimarrepubliek ten onder dreigt te gaan aan nationalistisch geweld, is het personeel van het ziekenhuis vastbesloten een veilige haven te zijn voor de bewoners van hun stad. Het boek is in prettige, toegankelijke stijl geschreven. Corina Bomann (Parchim, 1974) is een internationaal bekende Duitse schrijver. Haar werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven.

Specificaties

Nederlands | 9789022595510 | 571 pagina's

Titel Gloriedagen
Auteur Corina Bomann
Secundaire auteur Lilian Caris
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, [2022]
Overige gegevens 571 pagina's - 24 cm
Annotatie Vertaling van: Sternstunde : die Schwestern vom Waldfriede. - München : Penguin Verlag, (c)2021. - (Die Waldfriede-Saga)
ISBN 9789022595510
PPN 435614843
Genre historische roman
Thematrefwoord Wereldoorlog I ; Ziekenhuizen ; Berlijn ; Spaanse griep
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Waldfriede-serie
Boek

Waldfriede-serie (2022-...)

vol. dl. 1
Uitgeleend
Corina Bomann