Van migratie naar integratie
Boek

Van migratie naar integratie ([2022])/ Anouk Jacobs, eindredactie: Lawrence Spierings, Danny van Montfort, Meagan van de Mortel, Dirk van Bakel

Verhandeling over de uitdagingen rondom migratie en integratie van jonge migranten, met handreikingen voor hoe begeleiders jonge migranten en hun ouders beter kunnen ondersteunen.

Aanwezigheid

Recensie

Een verhandeling over de uitdagingen rondom migratie en integratie van jonge migranten. Jongeren die migreren naar een ander land krijgen heel wat voor hun kiezen: ze moeten niet alleen een nieuwe cultuur leren kennen, maar zijn ook zichzelf, hun plek in het gezin, op school en in de maatschappij aan het ontdekken. In dit boek wordt besproken hoe begeleiders deze jongeren en hun ouders kunnen ondersteunen in hun reis van migratie naar integratie. Daarbij worden onder andere begrippen besproken als parentificatie, roulerende rekening en loyaliteit, en worden er praktische handreikingen gedeeld omtrent rouw en trauma bij jonge migranten, en de invloed van ouders op deze thema's.'Van migratie naar integratie' is in een nuchtere en toegankelijke stijl geschreven en is specifiek geschikt voor professionals die werken met (jonge) migranten, maar ook voor lezers met algemene interesse in het onderwerp. Bevat enkele afbeeldingen en schema's. Anouk Jacobs is werkzaam geweest in het onderwijs als docent, mentor en leerlingbegeleider. Momenteel werkt zij als leerplichtambtenaar en RMC-trajectbegeleider.

Specificaties

Nederlands | 9789079596508 | 112 pagina's

Titel Van migratie naar integratie
Auteur Anouk Jacobs
Secundaire auteur Lawrence Spierings
Type materiaal Boek
Uitgave Oirschot : Quirijn, [2022]
Overige gegevens 112 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789079596508
PPN 43538046X
Rubriekscode 328.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Migratie; Jongeren ; Integratie; Jongeren
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Migratie