Van Dale pocketwoordenboek Frans-Nederlands
Boek

Van Dale pocketwoordenboek Frans-Nederlands (2022)/ redactionele bijdragen: Ton Beerden, Marin de Haan, Caroline Verstraeten

Aanwezigheid

Recensie

Met vele betekenissen, voorbeelden en vertalingen vormt dit geactualiseerde, vermeerderde pocketwoordenboek een doeltreffend naslagwerk voor wie snel accurate informatie zoekt. Een vriendelijk ogende, handzame gids. Op een kleinbedrukte maar overzichtelijke bladspiegel accentueert een blauwe steunkleur de betreffende gidswoorden, staan in de marge lidwoorden ook nog eens duidelijk voor het trefwoord afgedrukt, worden specifieke afkortingen nader verklaard en illustreren karakteristieke uitdrukkingen en voorbeeldzinnen het spectrum van het trefwoord. Ook eigentijdse activiteiten krijgen een passende vermelding. Leenwoorden als 'bodypainting', 'funboard', 'notebook', 'sandwicherie', 'tweeter' integreren nu eenmaal razendsnel. Een lijst van afkortingen en een heldere gebruiksaanwijzing completeren deze degelijke uitgave. Kleine druk. Met name geschikt voor iedereen die gestart is met een Franse taalcursus, voor leerlingen in de onderbouw van het voortgezet onderwijs en ook voor anderstaligen vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789460776083 | 655 pagina's

Titel Van Dale pocketwoordenboek Frans-Nederlands
Uniforme titel Frans-Nederlands
Secundaire auteur Ton Beerden
Type materiaal Boek
Editie Zevende editie;
Uitgave Utrecht : Van Dale, 2022
Overige gegevens 655 pagina's - 20 cm
Annotatie ISSN van de serie: ISSN 1873-0426 - In colofon: Zevende editie, eerste oplage - Oorspronkelijke titel: Wolters' ster woordenboek Frans-Nederlands. - Groningen : Wolters-Noordhoff, 1984. - (Wolters' ster woordenboek)
ISBN 9789460776083
PPN 435364588
Rubriekscode Frans 831
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Franse taal; Woordenboeken
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Franse taal

Relaties/Serie

Van Dale pocketwoordenboeken
Boek

Van Dale pocketwoordenboeken (2003-...)

vol.
Uitgeleend