Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
De giraffe, de peli en ik
Boek

De giraffe, de peli en ik (2021)/ Roald Dahl, vertaald [uit het Engels] door Huberte Vriesendorp

Nadat Billy vriendschap heeft gesloten met de Giraffe, de Pelikaan en de bruine Aap, worden zij perfecte glazenwassers. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het jongetje Billy, dat er vurig naar verlangt zelf een grote snoepwinkel te bezitten, sluit vriendschap met een wonderlijk drietal: een giraffe, een pelikaan en een aap. Door hun specifieke eigenschappen verstandig te bundelen, worden ze een perfect stel glazenwassers, belanden bij een excentrieke hertog die onmetelijk veel ongewassen ramen heeft en lossen en passant een diefstal op. Het zeer fantasierijke, smakelijke verhaal wordt met vaart verteld in originele en soms ongebruikelijke woorden. Deze heruitgave is geïllustreerd met zwart-witte penillustraties van Quentin Blake die ongedwongen, karikaturaal, onzinnig en zeer sprekend zijn. Ze vormen vooral wat de sfeer betreft een waardevolle aanvulling op de tekst. De Engelse tekst in de illustraties is niet vertaald. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026139468 | 79 pagina's

Titel De giraffe, de peli en ik
Auteur Roald Dahl
Secundaire auteur Huberte Vriesendorp ; Quentin Blake
Type materiaal Boek
Editie Eenentwintigste druk;
Uitgave Utrecht : Uitgeverij De Fontein Jeugd, 2021
Overige gegevens 79 pagina's - zwart-wit illustraties - 24 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Met tekeningen van Quentin Blake - 1e druk Nederlandse uitgave: 1986 - Vertaling van: The giraffe and the pelly and me. - London : Cape, 1985
ISBN 9789026139468
PPN 436253992
Taal Nederlands