De Caldera
Boek

De Caldera (2020)/ John Flanagan, vertaling [uit het Engels]: Wybrand Scheffer ; illustratie: David Elliot ; kaart: Mathematics en Anna Warren

De broederband gaat op zoek naar de ontvoerde zoon van de keizer. Hij is ontvoerd door de beruchte piraat Myrgos, die zijn roversnest op de rand van een vulkaan heeft. Als de reddingsactie in volle gang is, begint de vulkaan plots te leven. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een onverwachte bezoeker vraagt hulp aan de Broederband om de ontvoerde zoon van de keizerin van Byzantos te bevrijden. De jongen is ontvoerd door de wrede kaper Myrgos die zijn geheime basis op de randen van een dode zeevulkaan heeft. Maar als de reddingsactie in volle gang is, begint de vulkaan plots te leven. Hal moet als aanvoerder van de Broederband alles op alles zetten om zijn bemanning te redden. Ook dit zevende deel in de reeks 'Broederband'* is onderhoudend, spannend en kent vanaf de start weer veel actie. Mede door de vele, inmiddels bekende en sympathieke hoofdpersonen leest ook dit verhaal als een trein met alle avonturen op zee, de sluwe piraten en de vele gevechten. Sluit aan op de eerdere delen, maar kan eventueel zelfstandig gelezen worden. De serie heeft inmiddels veel fans en die worden ook nu niet teleurgesteld. Het taalgebruik is niet moeilijk, het verhaal goed te volgen mede door de zwart-witte karakterisering van de hoofdpersonen, zodat de doelgroep zich makkelijk kan identificeren met hun eigen held. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025768775 | 367 pagina's

Titel De Caldera
Auteur John Flanagan
Secundaire auteur Wybrand Scheffer ; David Elliot
Type materiaal Boek
Editie Vierde druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2020
Overige gegevens 367 pagina's - zwart-wit illustratie, kaart - 21 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2018 - Vertaling van: The Caldera . - Random House Australia, (c)2017. - (Brotherband ; b. 7)
ISBN 9789025768775
PPN 436238853
Genre avonturenroman - zeeverhaal
Thematrefwoord Vikingen ; Ontvoeringen ; Zeerovers
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Broederband
Boek

Broederband (2012-...)

vol. b. 7
Uitgeleend
John Flanagan