De Schorpioenberg
Boek

De Schorpioenberg (2019)/ John Flanagan, vertaling [uit het Engels]: Wybrand Scheffer ; illustraties: David Elliot ; kaart: Mathematics en Anna Warren

Er is een aanslag gepleegd op koning Duncans dochter, prinses Cassandra. De Reigers ontdekken dat de Sekte van de Schorpioen uit Arrida erachter zit. Kunnen ze een nieuwe aanslag voorkomen? Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Cassandra, dochter van de bevriende koning Duncan, heeft ooit een broer van Iqbal, leider van een vijandelijke stam, ernstig verwond. Iqbal heeft daarop de doodstraf uitgesproken over Cassandra en er wordt ook echt een aanslag op haar uitgevoerd. Hal krijgt opdracht om Iqbal uit te schakelen, zodat de prinses niet langer doelwit is. Maar Iqbal heeft zich verzekerd van sterke bondgenoten en Hal heeft de steun van zijn broederband De Reigers en de Grijze Jagers nodig om Iqbal te verslaan. Opnieuw een spannend, dik deel uit de serie 'Broederband'*, dat vanaf de start veel actie kent en mede door de vele, inmiddels bekende en sympathieke hoofdpersonen weer leest als een trein met alle avonturen op zee, de sluwe piraten en de vele gevechten. Sluit aan op de eerdere delen van de serie die inmiddels veel fans heeft. En die worden ook nu niet teleurgesteld. Het taalgebruik is niet moeilijk, het verhaal goed te volgen mede door de zwart-witte karakterisering van de hoofdpersonen, zodat de doelgroep zich makkelijk kan identificeren met hun eigen held. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025758165 | 461 pagina's

Titel De Schorpioenberg
Auteur John Flanagan
Secundaire auteur Wybrand Scheffer ; David Elliot
Type materiaal Boek
Editie Vijfde druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2019
Overige gegevens 461 pagina's - zwart-wit illustraties, kaart - 21 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2019 - Vertaling van: Scorpion Mountain. - Random House Australia, (c)2014. - (Brotherband ; b. 5)
ISBN 9789025758165
PPN 436238748
Genre avonturenroman - zeeverhaal
Thematrefwoord Vikingen ; Sekten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Broederband
Boek

Broederband (2012-...)

vol. b. 5
Uitgeleend
John Flanagan