Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
De spookgezichten
Boek

De spookgezichten (2020)/ John Flanagan, vertaling [uit het Engels]: Wybrand Scheffer ; illustratie: David Elliot ; kaart: Mathematics en Anna Warren

Hal en zijn vrienden komen met hun zeilschip de Reiger in een vreselijke storm terecht. Ze spoelen aan op een onbekend eiland. Als ze twee kinderen redden van een beer, onstaat vriendschap met de eilandbewoners. Maar dan vallen de Spookgezichten aan. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Jongens worden in Skandia in een 'broederband' opgeleid tot krijgers en zeelieden, om goede bemanningsleden van een schip te worden. Hal en zijn vrienden, vergezeld van de oude zeeman Thorn, het meisje Lydia en de hond Kloef, komen met hun zeilschip de Reiger in een vreselijke storm terecht, waardoor ze na vele dagen aanspoelen op een onbekend eiland. Dat eiland lijkt aanvankelijk onbewoond, tot opeens twee kinderen achterna worden gezeten door een beer. De Broederband redt de kinderen en bouwt een goede relatie op met de bewoners. Maar dan worden ze aangevallen door de Spookgezichten, een meedogenloze, barbaarse stam. Dat vraagt om een nieuwe tactiek... In dit zesde deel van de serie* zijn de karakters van de verschillende bandleden wat beter uitgewerkt, en blijkt ook de onderlinge wisselwerking beter. Het levendig geschreven verhaal vol spannende elementen heeft een verrassend slot met een positieve boodschap. Voorin in zwart-wit een tekening van de Reiger, een lijst met zeiltermen en een geografische kaart van Skandia en buurlanden. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025765675 | 378 pagina's

Titel De spookgezichten
Auteur John Flanagan
Secundaire auteur Wybrand Scheffer ; David Elliot
Type materiaal Boek
Editie Zesde druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2020
Overige gegevens 378 pagina's - zwart-wit illustratie, kaart - 21 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2016 - Vertaling van: The Ghostfaces . - Random House Australia, (c)2016. - (Brotherband ; b. 6)
ISBN 9789025765675
PPN 436238772
Genre avonturenroman - zeeverhaal
Thematrefwoord Vikingen ; Scheepsrampen ; Zeilen
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vikingen ; Scheepsrampen ; Zeilen

Relaties/Serie

Broederband
Boek

Broederband (2012-...)

vol. b. 6
Uitgeleend
John Flanagan