Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
De terugkeer van de Temujai
Boek

De terugkeer van de Temujai (2022)/ John Flanagan, vertaling [uit het Engels]: Wybrand Scheffer ; illustratie: David Elliot ; kaart: Mathematics en Anna Warren

Hal en zijn broederband, de bemanning van De Reiger, worden op missie gestuurd om Skandia tegen de Temujai te beschermen. Zullen deze oorlogszuchtige krijgers van de Oostelijke Steppen via de smalle bergpas komen of via de IJsrivier? De broederband komt terecht in gevechten en levensgevaarlijke stroomversnellingen. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hal en zijn broederband, de bemanning van het schip De Reiger, moeten met karren en paarden naar het grensfort van Skandia reizen. Het moet versterkt worden zodat het oorlogszuchtige buurvolk de Temujai niet zomaar Skandia kan binnenkomen via de smalle pas. Helaas is dat nog niet genoeg, want het zou zomaar kunnen dat de Temujai via de IJsrivier Skandia proberen binnen te dringen. Hal wordt dus met zijn Reigers op missie gestuurd en raakt verwikkeld in een spannend avontuur. Het verhaal begint rustig maar komt, nadat de Reigers de IJsrivier opgevaren zijn, meteen lekker op stoom. Sluit aan op de eerdere delen, maar kan eventueel zelfstandig gelezen worden. Niet alleen zijn we weer getuigen van de nodige gevechten maar ook maken we kennis met de leider van de Temujai die uiteindelijk een grote rol zal gaan spelen in de goede afloop van het avontuur. Zoals gewoonlijk is de bemanning van De Reiger weer dapper en draait het de hand niet om voor de nodige gevechten of voor het bedwingen van enge stroomversnellingen in de IJsrivier. Het verhaal stevent rechtstreeks af op een happy end maar dat is ook wat je als lezer verwacht. Achtste deel in de serie 'Broederband', dat volgt op 'De Caldera'*. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025771997 | 333 pagina's

Titel De terugkeer van de Temujai
Auteur John Flanagan
Secundaire auteur Wybrand Scheffer ; David Elliot
Type materiaal Boek
Editie Vierde druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2022
Overige gegevens 333 pagina's - zwart-wit illustraties - 21 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2020 - Vertaling van: Return of the Temujai. - Random House Australia, (c)2019. - (Brotherband ; b. 8)
ISBN 9789025771997
PPN 43623890X
Genre avonturenroman - zeeverhaal
Thematrefwoord Vikingen ; Zeilen ; Helden
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Broederband
Boek

Broederband (2012-...)

vol. b. 8
Uitgeleend
John Flanagan