Kerstlichtjes
Boek

Kerstlichtjes ([2021])/ Ruth Symons & Carolina Rabei, vertaling [uit het Engels]: Paula Vink

Een meisje en haar vader rijden door de sneeuw naar huis. Het is Kerstmis. Hoe ziet de nacht er dan uit? Draai aan de wielen en beweeg de flappen. Zo laat je honderden lichtjes stralen. Prentenboek met sfeervolle illustraties. Vanaf ca. 3 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een jong meisje is samen met haar vader op weg naar huis om kerst te vieren. De wegen zijn besneeuwd en leeg, en licht wijst hen de weg. Op elke dubbele pagina is een draaiwiel of flap. Door die te bewegen, speel je met het thema licht en donker. Zo zet je de koplampen van de auto aan, laat je het noorderlicht golven, de lichtjes in de kerstboom fonkelen en het vuur in de open haard dansen. Bij het licht van de open haard komt de familie samen: iedereen is thuis. De illustraties zijn warm en sfeervol, vol kleine winterse details. Van dezelfde makers verscheen eerder 'Zeelichtjes'*. Stevig kartonnen prentenboek van ongeveer A4-formaat, met flapjes en draaiwielen. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789060389461

Titel Kerstlichtjes
Auteur Ruth Symons
Instelling /Templar
Secundaire auteur Carolina Rabei ; Paula Vink
Type materiaal Boek
Uitgave Zeist : Christofoor uitgeverij, [2021]
Overige gegevens 16 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Illustraties: Carolina Rabei - Colofon vermeldt: tekst en ontwerp: Templar Books - Vertaling van: Christmas lights. - London : Templar Books, 2020
ISBN 9789060389461
PPN 433460385
Genre kerstverhaal
Thematrefwoord Kerstmis ; Licht ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands