Hallo, tot ziens en dankjewel!
Boek

Hallo, tot ziens en dankjewel! = Pryvit, do pobacennja ta djakuju! ([2022])/ [tekst en beeldredactie] Christine Sterkens, [vertaling in het Oekraïens] Alona Lyubayeva ; [tekeningen] Martijn Nelen

Lena, Denis, Nikola en andere kinderen komen elkaar tegen op straat en bij het boodschappen doen. Ze begroeten elkaar vriendelijk. Oblong prentenboekje met eenvoudige stripachtige tekeningen in kleur en tweetalige tekst. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Prentenboekje met een eenvoudig stripverhaal over omgangsvormen. Lena, Denis, Nikola en nog enkele kinderen met verschillende etnische achtergronden komen elkaar (aan de hand van verder buiten beeld blijvende ouder) tegen op straat en bij het boodschappen doen. Ze begroeten elkaar vriendelijk. Bij de bakker en bij de slager worden verschillende aankopen gedaan en vertellen de kinderen elkaar wat ze gaan eten. Tussendoor wordt nog een speelafspraak gemaakt en een verloren want teruggebracht bij een klasgenootje. Dunne, geniete uitgave in oblong formaat. De meerwaarde zit vooral in het feit dat de tekst tweetalig is. Deze is in twee talen in aparte tekstballonen gedrukt (Nederlands en Oekraiens, de Nederlandse tekst is vaak iets groter en vetter). Door de opzet nodigt dit boekje ouders/opvoeders en kinderen uit om samen te lezen en in gesprek te gaan. De tweetalige tekst verlaagt voor ouders de drempel om met hun kind te lezen, ook als ze het Nederlands nog niet goed beheersen. Deeltje uit de tweetalige serie 'Nik-Nakboekjes'*, geschikt voor kinderen in meertalige omgevingen, o.a. in asielzoekerscentra en voor migranten. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

OekraïensNederlands | 9789493136618 | 28 pagina's

Titel Hallo, tot ziens en dankjewel! = Pryvit, do pobacennja ta djakuju!
Uniforme titel Pryvit, do pobacennja ta djakuju!
Auteur Christine Sterkens
Secundaire auteur Alona Lyubayeva ; Martijn Nelen
Type materiaal Boek
Uitgave [Zoersel] : [vzw Herkes], [2022]
Overige gegevens 28 pagina's - gekleurde illustraties - 15 × 18 cm
Annotatie Nederlandse en Oekraïense tekst
ISBN 9789493136618
PPN 436080729
Genre kinderleven
Thematrefwoord Gedrag
Taal OekraïensNederlands

Relaties/Serie

Nik-Nakboekjes
Boek

Nik-Nakboekjes (2010)

vol. Oekraïens
Uitgeleend