Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De kristallen stop
Boek

De kristallen stop (2022)/ Maurice Leblanc, vertaald uit het Frans door Martine Woudt

Na een moord in het huis van een Franse gedeputeerde worden twee handlangers van de gentleman-inbreker gearresteerd. Als hij een van hen probeert te bevrijden van een gerechtelijke dwaling, wordt hij geconfronteerd met een meedogenloze afperser.

Aanwezigheid

Recensie

Een spannende en vermakelijke literaire detective over de Franse gentleman-inbreker Arsène Lupin. Bij een inbraak in de woning van gedeputeerde Daubrecq wordt een moord gepleegd waarbij twee handlangers van Arsène Lupin betrokken zijn. Ze worden door de politie gearresteerd, en hoewel Gilbert onschuldig is, zullen beide handlangers ter dood worden veroordeeld. Lupin probeert Gilbert van een gerechtelijke dwaling te bevrijden, maar worstelt met afperser Daubrecq, die een belastend document heeft verborgen in een kristallen stop.'De kristallen stop' is in een prettig leesbare en geestige, soms ietwat ouderwetse stijl geschreven en speelt zich af in het Frankrijk van de eind negentiende, begin twintigste eeuw. Voor een breed tot literair lezerspubliek.Maurice Leblanc (1857-1923) was een Franse romanschrijver. Zijn succesvolle verhalen over Arsène Lupin werden recent bewerkt tot een Netflix-serie. 'De kristallen stop' werd oorspronkelijk gepubliceerd in 1912.

Specificaties

Nederlands | 9789492068903 | 290 pagina's

Titel De kristallen stop
Uniforme titel Arsène Lupin
Auteur Maurice Leblanc
Secundaire auteur Martine Woudt
Type materiaal Boek
Uitgave Zaandam : Uitgeverij Oevers, 2022
Overige gegevens 290 pagina's - 18 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Arsène Lupin - Vertaling van: Le bouchon de cristal. - Paris : Éditions Pierre Lafitte, 1912. - (Les aventures extraordinaires d'Arsène Lupin)
ISBN 9789492068903
PPN 435332627
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Moorden ; Chantage ; Gerechtelijke dwalingen
Taal Nederlands