Tijl Uilenspiegel
Boek

Tijl Uilenspiegel roman ([2022])/ Walter van den Broeck, (zeer vrij naar La légende d'Ulenspiegel van Charles De Coster)

Bewerkte versie van de klassieker, waarin de jonge Tijl de heksenjacht bestrijdt die zijn vader het leven kostte, en zijn lach terugzoekt.

Aanwezigheid

Recensie

Een vrije bewerking van de klassieker 'La Légende d'Ulenspiegel'. Het verhaal volgt Tijl, een jongeman die zijn geld verdient als acrobaat en met een aanstekelijke lach door het leven gaat, totdat deze wordt gestolen. Bij zijn terugkeer uit Rome ziet hij dat zijn vader verbrand wordt, en hij voegt zich bij de geuzen die de heksenjachten bestrijden. 'Tijl Uilenspiegel' is in betrekkelijk talige stijl geschreven zal een publiek van vooral literaire lezers aanspreken. Walter van den Broeck (Olen, 1941) is een bekende Belgische auteur, toneelschrijver, vertaler en jeugdauteur. Hij schreef meer dan veertig boeken. Zijn werk won meerdere literaire prijzen, zoals de Edmond Hustinxprijs voor toneelschrijvers en de Henriette Roland Holst-prijs.

Specificaties

Nederlands | 9789464340914 | 317 pagina's

Titel Tijl Uilenspiegel : roman
Secundaire auteur Walter Van den Broeck ; Charles De Coster
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Uitgeverij Vrijdag, [2022]
Overige gegevens 317 pagina's - 21 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans - Bewerking van: La légende et les aventures héroiques, joyeuses et glorieuses d'Ulenspiegel et de Lamme Goedzak au pays de Flandres et ailleurs. - 1867
ISBN 9789464340914
PPN 436049899
Genre historische roman
Thematrefwoord Heksenvervolging ; Rome
Taal Nederlands