Twaalf maanden in het bos
Boek

Twaalf maanden in het bos (2022)/ Emilia Dziubak

Zal de vos de patrijs te pakken krijgen? En wat doet de beer in de winter, en wat gebeurt er allemaal onder de grond? Leer alle dieren kennen, en zie hoe het bos elke maand weer anders is. Groot kartonnen prentenboek met twaalf sfeervolle, gedetailleerde zoekplaten. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Volg twaalf maanden lang de dieren in het bos: in dit groot formaat platenboek, met afgeronde hoeken en dunkartonnen bladzijden, gaat dat vanzelf. Afhankelijk van seizoen, weer en klimaat, kenmerken en (eet)gewoontes van dier en natuur zie, zoek en ontdek je veranderingen. Van beren die wakker worden uit hun winterslaap tot mieren die eitjes leggen onder de grond, van pasgeboren lieveheersbeestjes tot regenachtige spinnenwebben in de herfst. Waar je ook kijkt, het bos is één groot feest! Op de voorste schutbladen staan veel tekstblokjes, gedrukt in een zeer kleine letter, met eenvoudige informatie over alle dieren. Op de achterste schutbladen een grappig ondergronds doolhof, waarin de kleine beestjes roofdieren moeten zien te vermijden. Tussen de schutbladen in bevinden zich twaalf prachtige kijkplaten over dubbele pagina's, voor elke maand een. De gedetailleerde tekeningen nodigen uit om het bos en zijn bewoners te leren kennen - in alle seizoenen, het hele jaar rond. De enige tekst op de platen is de naam van de maand. Voor thuis, peuterspeelzaal, opvang en onderbouw basisschool. Om (samen) bladerend in te kijken, speuren, ontdekken, onderzoeken en om taal te geven aan de bezienswaardigheden. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025767198

Titel Twaalf maanden in het bos
Auteur Emilia Dziubak
Type materiaal Boek
Editie Zesde druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2022
Overige gegevens 28 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 32 cm
Annotatie Vertaald uit het Pools - 1e druk Nederlandse uitgave: 2017 - Vertaling van: Rok w lesie. - Wydawtnictwo Nasza Ksiegarnia, (c)2015
ISBN 9789025767198
PPN 436308754
Genre dierenleven
Thematrefwoord Dieren ; seizoenen ; Natuur ; Zoekboeken
Taal Nederlands