Het kerstverhaal van Ia, het ezeltje
Boek

Het kerstverhaal van Ia, het ezeltje ([2021])/ Martine Gosselink, illustraties Thé Tjong-King ; beeldresearch: Janneke Gilsing

Dankzij IA de ezel maak je kennis met allerlei kunstwerken waarop ezels zijn afgebeeld. Ook op schilderijen van de kerststal zie je natuurlijk vaak een ezel. Daarom komt het kerstverhaal in dit boek uitgebreid aan bod. Prentenboek vol afbeeldingen van kunstwerken. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Ezel IA neemt de lezer mee op een rondreis langs de schilderkunst. Vol trots vertelt IA over de schilderijen waarop hij vereeuwigd is, van schetsen door Jan Breughel tot en met de groene ezel van Marc Chagall. IA vertelt vooral over de dag die zo gewoon begon, maar zo bijzonder eindigde toen Jezus werd geboren in de stal. Het kerstverhaal is in beeld gebracht met bekende schilderijen van de kerststal en de drie koningen, maar ook met bijvoorbeeld de 'Sterrennacht' van Vincent van Gogh. Tussen de tekst en de vele afbeeldingen van schilderijen huppelt het ezeltje, getekend door Thé Tjong-Khing. Een originele aanpak om én het kerstverhaal te vertellen én de lezer kennis te laten maken met kunst en kunsttechnieken (waarover de ezel en passant ook vertelt). Ook buiten de kersttijd is het boek zeker de moeite waard. Prentenboek vol afbeeldingen van schilderijen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462623743 | 79 pagina's

Titel Het kerstverhaal van Ia, het ezeltje
Auteur Martine Gosselink
Secundaire auteur Thé Tjong-Khing ; Janneke Gilsing
Type materiaal Boek
Uitgave Zwolle : Waanders Uitgevers, [2021]
Overige gegevens 79 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
ISBN 9789462623743
PPN 433310332
Rubriekscode 708.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ezels ; Beeldende kunst ; Kerstverhalen
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Ezels