Mijn gezicht en mijn lichaam
Boek

Mijn gezicht en mijn lichaam ([2022])/ Liesbet Slegers

Een jongetje (ik-figuur) laat zien wat hij allemaal kan met zijn gezicht en met andere lichaamsdelen. Vierkant prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Klein hardkartonnen vierkant prentenboek met twee afgeronde hoeken over onderdelen van het gezicht en de lichaamsdelen van een peuter (ik-figuur). Het is een selectie uit tekeningen met tekst die eerder zijn verschenen in een uitgave met gewatteerd omslag die naast het lichaam en gezicht ook kledingstukken en vrienden bevat*. Het jongetje kijkt steeds naar de lezer en wijst met zijn handjes alles aan, of laat het lichaamsdeel zien. De eenvoudige, felgekleurde tekeningen hebben een witte achtergrond. Er is gewerkt met een duidelijke lichaamstaal, afsnijdingen en dikke, zwarte contourlijnen. De drieregelige teksten zijn kort, vriendelijk en doordacht informatief. Ze zijn sterk herhalend, wat de betrokkenheid ten goede komt. Hardkartonnen, kleurig prentenboekje. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044845365

Titel Mijn gezicht en mijn lichaam
Uniforme titel Mijn gezicht Mijn lichaam
Auteur Liesbet Slegers
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, [2022]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 16 cm
Annotatie Op omslag: Clavis peuter - Bevat in herwerkte vorm: Mijn gezicht ; Mijn lichaam. - Oorspronkelijke uitgave: Hasselt ; Amsterdam : Clavis, (c)2008
ISBN 9789044845365
PPN 436177463
Thematrefwoord Lichaamsdelen ; Aanwijsboeken
Taal Nederlands