Afscheid van Parijs
Boek

Afscheid van Parijs ([2022])/ Ruth Druart, vertaling [uit het Engels]: Irene Goes

Een jonge Franse verzetsstrijdster wordt in Parijs verliefd op een Duitse legervertaler. Hun onmogelijke liefde eindigt tegelijkertijd met de Tweede Wereldoorlog, maar krijgt jaren later een vervolg wanneer hun dochter haar ware afkomst ontdekt.

Aanwezigheid

Recensie

Een roman over liefde en oorlog. Het verhaal speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en in de jaren zestig en volgt het verhaal van de Elise, een Franse vrouw die bij het verzet gaat. Elise wordt echter verliefd op Sebastian, een jonge Duitse soldaat en vertaler. De twee hebben een relatie, maar na de oorlog wordt Sebastian gearresteerd en wordt Elise als verrader bestempeld. Later, in 1960, woont Elise met haar achttienjarige dochter Josephine in Bretagne. Wanneer Josephine ontdekt dat ze de dochter is van een Duitse soldaat die na de oorlog een nieuw leven is begonnen in Engeland, gaat ze naar hem op zoek. Ze vindt Sebastian en vertelt hem dat haar moeder nog leeft, in tegenstelling tot wat hij vernomen had. Sebastian moet kiezen tussen zijn nieuwe Engelse gezin en de terugkeer naar Frankrijk en zijn geliefde Elise. Het boek is in zachtaardige, prettige en toegankelijke stijl geschreven. Ruth Druart woont sinds 1993 in Parijs met haar Franse man en drie zoons en werkt op een internationale school, waar ze zich bezighoudt met onderwijs voor kinderen die in een andere cultuur opgroeien. Ze doet uitgebreide research naar de historische achtergronden van al haar romans, zoals haar eerdere boek 'Terwijl Parijs sliep'.

Specificaties

Nederlands | 9789022596487 | 380 pagina's

Titel Afscheid van Parijs
Auteur Ruth Druart
Secundaire auteur Irene Goes
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : De Boekerij, [2022]
Overige gegevens 380 pagina's - 22 cm
Annotatie Titelpagina vermeldt: De oorlog bracht hen samen. De bevrijding zal hen uiteen drijven - Vertaling van: The last hours in Paris. - (c)2022
ISBN 9789022596487
PPN 435615009
Genre oorlogsroman - romantische verhalen
Thematrefwoord Liefde ; Keuzes ; Wereldoorlog II ; Parijs ; Bretagne
Taal Nederlands