De vrouwen van Rue Cardinale
Boek

De vrouwen van Rue Cardinale ([2022])/ Fiona Valpy, vertaald [uit het Engels] door Titia Ram

Drie jonge naaisters proberen elk op hun eigen manier vorm te geven aan hun leven in Parijs als de stad in 1940 wordt bezet door de nazi's. Twee generaties later ontdekt de kleindochter van een van de vrouwen een duister familiegeheim in een huis aan de Rue Cardinale.

Aanwezigheid

Recensie

Een historische roman over drie Parijse vriendinnen die tijdens de Tweede Wereldoorlog voor onmogelijke keuzes komen te staan. Drie jonge naaisters proberen zo goed en zo kwaad als het gaat door te gaan met hun leven als Parijs in 1940 door de nazi's wordt bezet. Mireille raakt betrokken bij het verzet, Claire heeft zich laten verleiden door een Duitse officier en Vivienne heeft geheimen die ze aan geen van beiden kan onthullen. Als hun activiteiten aan het licht dreigen te komen, worden ze geconfronteerd met onmogelijke keuzes. Twee generaties later is Harriet, de kleindochter van Claire, op zoek naar een connectie met haar verleden, en ontdekt in de Rue Cardinale een familiegeschiedenis die duisterder en pijnlijker is dan ze had kunnen vermoeden. 'De vrouwen van Rue Cardinale' is in een zachtaardige, prettig leesbare stijl geschreven. Fiona Valpy (1950) is een Brits-Franse schrijver. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven.

Specificaties

Nederlands | 9789022587102 | 334 pagina's

Titel De vrouwen van Rue Cardinale
Auteur Fiona Valpy
Secundaire auteur Titia Ram
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, [2022]
Overige gegevens 334 pagina's - 22 cm
Annotatie Titelpagina vermeldt: Samengebracht door vertrouwen, bedreigd door verraad. Drie vriendinnen staan tijdens de Tweede Wereldoorlog voor onmogelijke keuzes - Vertaling van: The dressmaker's gift. - (c)2019
ISBN 9789022587102
PPN 435615289
Genre familieroman - historische roman
Thematrefwoord Vrouwenleven ; Vriendschap ; Familierelaties ; Keuzes ; Wereldoorlog II
Taal Nederlands