Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De groene planeet
Boek

De groene planeet het verborgen leven van planten ([2022])/ Simon Barnes, vertaald [uit het Engels] door Henk Moerdijk

Beschrijving van het verborgen leven van planten en hun belang voor het voortbestaan van alle vormen van leven, op basis van de bevindingen uit de BBC-serie The Green Planet. Met natuurfoto's in kleur.

Aanwezigheid

Recensie

Het boek bij de gelijknamige BBC-serie 'De groene planeet'. Journalist Simon Barnes ontdekt dat de mens niet kan bestaan zonder planten. Ze zijn een cruciaal onderdeel van het menselijk leven, maar toch weten we maar weinig van ze. Planten beschikken over een geheugen, zijn vindingrijk, intelligent en sociaal. Dit boek voert de lezer mee langs hun verborgen leven, met onder andere bijzondere verhalen over hoe planten zich handhaven in extreme omstandigheden en waarom sommige soorten wel duizenden jaren oud kunnen worden. 'De groene planeet' is in een aansprekende informatieve stijl geschreven en gebruikt de bevindingen van Sir David Attenborough uit de serie als gids voor de vele en uitgebreide natuurbeschrijvingen. De tekst wordt omlijst door prachtige natuurfoto's in kleur. Simon Barnes (1951) is een Engelse journalist. Hij was tot 2014 Chief Sports Writer van The Times en schreef een column over wildlife-opinie in de zaterdageditie van dezelfde krant. Hij schreef drie romans.

Specificaties

Nederlands | 9789021031040 | 319 pagina's

Titel De groene planeet : het verborgen leven van planten
Auteur Simon Barnes
Secundaire auteur Henk Moerdijk
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, [2022]
Overige gegevens 319 pagina's - illustraties - 25 cm
Annotatie Gebaseerd op de gelijknamige televisieserie - Met register - Vertaling van: The green planet : the secret life of plants
ISBN 9789021031040
PPN 435541633
Rubriekscode 582.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Planten
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Planten