Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De magie van de verboden toren
Boek

De magie van de verboden toren (2022)/ Ben Guterson, vertaald [uit het Engels] door Imme Dros ; met illustraties van Lobke van Aar

In een oude uitkijktoren ontdekken Zack (11) en zijn buurmeisje Ann (9) een medaillon met vreemde letters, en in de nacht zijn onverklaarbare lichtflitsen te zien. Kunnen ze dit mysterie oplossen? En wat houdt Ann voor Zack verborgen? Met zwart-witillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een spannend en magisch mysterie van de auteur van de 'Winterhuis Hotel'-serie. Na de dood van zijn zusje bij een tragisch auto-ongeluk verhuizen Zack en zijn ouders naar Vista Point. Hun nieuwe huis staat vlakbij een oude uitkijktoren, en Zacks ouders verbieden hem er naar binnen te gaan. Wanneer Zack echter een meisje de toren binnen ziet glippen, gaat hij haar achterna. Er waait een geheimzinnig briesje, alsof er iemand is die Zack niet kan zien. Samen met buurmeisje Ann vindt hij een medaillon met vreemde letters. Wat staat daar? En waar komen die lichtflitsen vandaan? Het lijkt wel morsecode... Kan Zack het mysterie ontrafelen? En wat houdt Ann voor hem verborgen? 'De magie van de verboden toren' is in een vlotte, meeslepende stijl geschreven, de vertaling is van de hand van Imme Dros. Met enkele sfeervolle zwart-witillustraties. Ben Guterson is een Amerikaanse jeugdauteur. Hij werkte eerder als en middelbare-schooldocent en als manager bij Microsoft. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025883584 | 220 pagina's

Titel De magie van de verboden toren
Auteur Ben Guterson
Secundaire auteur Lobke van Aar ; Imme Dros
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Leopold, 2022
Overige gegevens 220 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: The Einsteins of Vista Point. - New York : Christy Ottaviano Books, (c)2022
ISBN 9789025883584
PPN 435622781
Genre detectiveroman - sprookjes
Thematrefwoord Rouwproces ; Mysteries ; Verdriet
Taal Nederlands