De NEEhoorn en de Slangzaam
Boek

De NEEhoorn en de Slangzaam (2022)/ Marc-Uwe Kling, Astrid Henn, vertaald [uit het Duits] door Jaap Robben

Na weer een ruzie vertrekt de NEE-hoorn uit het Hartenwoud. In de jungle komt hij vervolgens de Slangzaam tegen. Vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In het Hartenwoud, gelegen in het rijk der Dromen wonen de NEE-hoorn de WELLES-prinses. Ze hebben vaak ruzie, vooral over eerlijk delen, al vergeten ze het ook gauw weer. Hun gezworen kameraden, de KUS-m'n-KONT-Hond en de WATbeer denken dat ze zich vervelen. Bij de volgende ruzie heeft de NEE-hoorn er genoeg van. Hij vertrekt en belandt in de jungle waar de Slangzaam zich aan een tak hangt te vervelen. Wat de NEE-hoorn hem ook voorstelt, hij heeft er geen sssin in, alleen ssssleeën, dat wil hij wel. Dat kan op de Wonderlijke Vulkaan en als iedereen samenkomt om te sleeën, heeft de prinses zelfs een oplossing voor het eerlijk-delen-probleem. Humoristisch (voorlees) prentenboek met vrij veel tekst, waarin veel taalgrapjes zijn verwerkt, die niet altijd op kinderen zijn gericht. Op de kleurrijke, vrolijke en dynamische illustraties met veel tekstballonnen zijn veel details te zien. Ze vormen één geheel met de tekst en nodigen uit tot goed kijken en zoeken naar details, zoals de gestolen mutsjes van de Kaboutervogels. Met uitklapplaat van het Vulkaangebied en achterin mogelijke hoofdrolspelers voor een zelfverzonnen verhaal en het spel Slangen en Ladders. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021463636

Titel De NEEhoorn en de Slangzaam
Auteur Marc-Uwe Kling
Secundaire auteur Astrid Henn ; Jaap Robben
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Volt, 2022
Overige gegevens 39 ongenummerde pagina's, 1 vouwblad - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Tekst: Marc-Uwe Kling, illustraties: Astrid Henn - Vertaling van: Das Neinhorn und die Schlangeweile. - Hamburg : Carlsen Verlag GmbH, (c)2019
ISBN 9789021463636
PPN 435622285
Genre sprookjes
Thematrefwoord Ruzies ; Verveling ; Eenhoorns ; Vriendschap ; Voorleesboeken
Taal Nederlands