Gigantische raketexplosie
Boek

Gigantische raketexplosie (2022)/ Zanib Mian, geïllustreerd door Kyan Cheng ; vertaald [uit het Engels] door Edward van de Vendel

Omar en zijn vrienden doen mee aan een raketbouwwedstrijd en komen erachter dat iemand de raket saboteert. Met zwart-wit illustraties. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een spannend kinderboek waarin Omar en zijn vrienden besluiten mee te doen aan een raketbouwwedstrijd. Dat kost meer tijd dan ze hadden gedacht. Met hulp van zijn moeder die wetenschapper is en voldoende scheetkracht, werken ze aan een raket. Ze komen erachter dat iemand de raket saboteert en gaan op missie om de dader te vinden. In vlotte, humoristische stijl geschreven en speels vormgegeven. Met eenvoudige zwart-wit tekeningen. Omar komt uit een moslimgezin, waardoor ook kinderen met dezelfde achtergrond zich goed met hem kunnen identificeren. Speels vormgegeven uitgave, met veel variatie in typografie; ook zeer geschikt voor kinderen die meer moeite hebben met lezen. Zanib Mian (1950) is een Britse auteur. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven. Het boek maakt deel uit van de serie: 'De planeet Omar-serie'. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021463742 | 207 pagina's

Titel Gigantische raketexplosie
Auteur Zanib Mian
Secundaire auteur Kyan Cheng ; Edward van de Vendel
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Volt, 2022
Overige gegevens 207 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Ultimate rocket blast. - London : Hodder Children's Books, (c)2022. - (Planet Omar)
ISBN 9789021463742
PPN 435656309
Genre avonturenroman - islamitisch milieu
Thematrefwoord Schoolleven ; Wedstrijden ; Raketten ; Islam
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Planeet Omar
Boek

Planeet Omar (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Zanib Mian