Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
De zon achterna
Boek

De zon achterna ([2022])/ Liu Hao, vertaling uit het Chinees: Clavis Uitgeverij

Op een dag kruipt er een kindje (ik-persoon) uit een schilderij. Als zonnebloembaby reist het kindje de zon achterna om het licht te vangen. Prentenboek met illustraties die zijn gebaseerd op kunstwerken van Vincent van Gogh. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Uit een zonnebloemschilderij kruipt een kindje (ik-figuur), de zonnebloembaby. Betoverd door de warme zonnestralen reist het kindje de zon achterna om het licht te vangen en te zaaien. Maar dan verstopt de zon zich achter een berg en het licht verdwijnt. Dit kleurrijke prentenboek is een poëtische ode aan het licht. De spreadvullende schilderingen zijn gebaseerd op kunstwerken van Vincent van Gogh. De illustrator heeft de essentie goed getroffen: sterke kleurcontrasten en brede, expressieve verftoetsen. Duidelijk te herkennen zijn De slaapkamer (1888), Vaas met twaalf zonnebloemen (1888), De zaaier (1888) en De sterrennacht (1889). De tekst is op wisselende lege kleurvlakken in de afbeeldingen geplaatst en spreekt tot de verbeelding. Door de ogen van het kind zien we de kracht van de zon en het stralende licht, verbeeld in expressieve schilderingen. Een fantasievolle kennismaking met kunst. Prentenboek met illustraties die zijn gebaseerd op kunstwerken. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044842487

Titel De zon achterna
Uniforme titel Kunst voor kinderen : Vincent van Gogh
Auteur Liu Hao
Instelling /Clavis, Hasselt
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, [2022]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Op omslag: Kunst voor kinderen : Vincent van Gogh - Oorspronkelijke Chinese uitgave: Yunnan Aurora Publishing House Co., Ltd, (c)2021
ISBN 9789044842487
PPN 435659626
Thematrefwoord Zon ; Kunst ; Gogh, Vincent van
Taal Nederlands