Vaderland
Boek

Vaderland het eerlijke verhaal van een adoptievader ([2022])/ Rob Marrevee, tekstredactie Rebecca van Vuure ; eindredactie Susanna Klaver ; interview Marcel Rözer

Persoonlijk relaas van een man die twee Ethiopische broertjes adopteerde, wat door de grote afstand en culturele verschillen niet verliep zoals gehoopt.

Aanwezigheid

Recensie

'Vaderland' is een persoonlijk relaas van Rob Marrevee over de adoptie van twee Ethiopische kinderen, wat uitliep op een teleurstelling. Rob en zijn vrouw adopteerden twintig jaar geleden twee broertjes van vier en één jaar. Ze waren zich ervan bewust dat het zwaar zou worden, maar de afstand bleek onoverbrugbaar. Het verlies van de oorspronkelijke ouders en cultuur had een ontwortelende werking, zozeer dat de oudste zoon zegt dat hij liever in Ethiopië was gebleven. Naast de persoonlijke relatie verhaalt het boek over ouderschap, school en hulpverlening. In toegankelijke en openhartige stijl geschreven. Rob Marrevee is systemisch coach in leiderschap en ondernemerschap. Hij maakt en geeft theatervoostellingen over adoptie, waarin dit boek een grote rol speelt.

Specificaties

Nederlands | 9789491863738 | 182 pagina's

Titel Vaderland : het eerlijke verhaal van een adoptievader
Auteur Rob Marrevee
Secundaire auteur Susanna Klaver ; Marcel Rözer
Type materiaal Boek
Uitgave [Schagen] : Leessst, [2022]
Overige gegevens 182 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789491863738
PPN 436124718
Rubriekscode 323.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Adoptie; Nederland; 21e eeuw; Verhalen ; Buitenlandse adoptiekinderen; Ethiopië; Verhalen
Trefwoord Nijmegen
Opvoeding
Verhalen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Adoptie