De slag op de Heckingse Heide
Boek

De slag op de Heckingse Heide (2017)/ John Flanagan, vertaling [uit het Engels]: Wybrand Scheffer

Halt, de Grijze jager, wordt door koning Duncan eropuit gestuurd om de plannen van de slechte Morgarath te ontdekken. De strijd wordt beslist in een veldslag. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deel twee in de serie 'De Grijze jager: de vroege jaren'* over de vroege jaren van Grijze jager Halt. Dit deel gaat over de strijd tussen de inmiddels koning geworden Duncan en de slechte Morgarath om de macht in Araluen. Halt wordt eropuit gestuurd om de plannen van Morgarath, die zich heeft teruggetrokken in een wild gebied, te ontdekken. Uiteindelijk wordt in de slag bij de Heckingse Heide de strijd beslist. Aan het eind van dit deel wordt Will (de hoofdpersoon van 'De Grijze Jager'-serie) geboren en te vondeling gelegd door Halt. De lezer weet dan ook meer van Wills afkomst. Het spannende verhaal doet denken aan de verhalen van Tolkien en lijkt in een middeleeuws Engeland te spelen. Aantrekkelijk voor gebruik in de onderbouw van het middelbaar onderwijs bij het vak Engels. Gebonden heruitgave. Technisch en inhoudelijk goed leesbaar voor kinderen vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025766023 | 363 pagina's

Titel De slag op de Heckingse Heide
Auteur John Flanagan
Secundaire auteur Wybrand Scheffer
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2017
Overige gegevens 363 pagina's - kaart - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2017 - Vertaling van: The battle of Hackham Heath. - London : Corgi Yearling, 2016. - (Ranger's apprentice : the early years ; book 2). - Oorspronkelijke uitgave: Random House Australia
ISBN 9789025766023
PPN 409081329
Genre sprookjes
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De Grijze Jager
Boek

De Grijze Jager de vroege jaren (2016-...)

vol. 2
Uitgeleend
John Flanagan