Wat doen we met de juf?
Boek

Wat doen we met de juf? (2022)/ Paul van Loon, met tekeningen van Nicolle van den Hurk

Juf Roos is boos. Ze doet zo naar. Wat doen we met haar? Van je rap dap dap, rol de juf maar van de trap! Versjes op AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deze bundel bevat AVI-versjes over de meest bijzondere onderwerpen. Zo vragen kinderen zich af of ze de juf van de trap moeten rollen, is er een gedicht over een spook naast het bed en probeert iemand in een ander versje een vis te vangen met een pan. Schrijver Paul van Loon kennen de meeste kinderen vanwege zijn populaire griezelboeken, maar hij schreef ook veel AVI-boeken voor de serie 'AVI-lezen met Paul van Loon'. Voor dit boek schreef hij versjes, waarvoor hij alleen woorden met één lettergreep gebruikte. Het is een herziene uitgave van het in 1995 verschenen boek 'Ik wil zo graag een spook'. Een van de opvallendste veranderingen ten opzichte van de oorspronkelijke uitgave zijn de tekeningen van Nicolle van den Hurk. Een goede keuze, want haar vrolijke tekenstijl past goed bij de versjes van Van Loon. Ze spreekt kinderen aan, is grappig en maakt gebruik van veel variatie. Variatie is ook te vinden in de gedichten: soms serieus, soms grappig. Een goede manier om kinderen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met poëzie. AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048735549 | 27 pagina's

Titel Wat doen we met de juf?
Auteur Paul van Loon
Secundaire auteur Nicolle van den Hurk
Type materiaal Boek
Editie 4e druk;
Uitgave Tilburg : Zwijsen, 2022
Overige gegevens 27 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie 1e druk: 2018 - Oorspronkelijke uitgave: Ik wil zo graag een spook. - Tilburg : Zwijsen, 1995. - (Versjes voor beginnende lezers $ [Serie 1] ; 2)
ISBN 9789048735549
PPN 436561751
Thematrefwoord Rijmvertellingen
Taal Nederlands