Boven op tante Agaat
Boek

Boven op tante Agaat (2022)/ Paul van Loon, met tekeningen van Silvie Buenen

Willie (7) is niet blij dat tante Agaat komt. Ze knijpt vaak in zijn wang. Nu gaan ze samen naar de dierentuin. Daar komt tante onder een olifant! Kan Willie haar redden? AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Tante Agaat komt bij Willie op bezoek als zijn ouders weg zijn. Hij haat haar, omdat ze in zijn wangen knijpt, rauwe vis eet, onaardig is tegen zijn poes Roodvonk, en hem steeds opdrachten geeft. Als ze samen in de dierentuin zijn en zijn tante weer bij de gier, haar lievelingsdier, staat te kijken, ziet Willie zijn kans schoon en lokt hij haar naar de olifanten. Is het waar dat dikke tantes aardiger zijn dan magere? Het aanvankelijk lezenboekje is geschreven op niveau AVI-E3. Iedere korte zin begint op een nieuwe regel met een hoofdletter en bevat ook meerlettergrepige woorden. Het verhaal wordt ondersteund door kleine en veel paginagrote gekleurde illustraties. Op het omslag is Willie te zien, met zijn kat en zijn oma die half onder de olifant verdwijnt. Herziene editie, zowel qua tekst als beeld; eerdere edities verschenen met illustraties van Wim Hofman en tekst op niveau AVI-E4. Nu verschenen als deel in de serie 'AVI-lezen met Paul van Loon'. Een leuk en humoristisch verhaal voor beginnende lezers vanaf ca. 6,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048736690 | 35 pagina's

Titel Boven op tante Agaat
Auteur Paul van Loon
Secundaire auteur Silvie Buenen
Type materiaal Boek
Editie 2e druk;
Uitgave Tilburg : Zwijsen, 2022
Overige gegevens 35 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Omslag vermeldt: AVI-lezen met Paul van Loon - 1e druk van deze uitgave: 2019. - Oorspronkelijke uitgave: 1983. - (De duizendpoot ; 5)
ISBN 9789048736690
PPN 436561700
Thematrefwoord Familie ; Dierentuinen
Taal Nederlands