Het grote Anansiboek
Boek

Het grote Anansiboek (2020)/ Johan Ferrier, met illustraties van Noni Lichtveld

Zesentwintig verhalen over de spin Anansi, die zijn tegenstanders telkens weer te slim af is. Met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Heruitgave van de fraaie jubileumuitgave uit 2010, die verscheen ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van Johan Ferrier. Deze eerste president van Suriname overleed in januari 2010 en was een notoire verhalenverteller. In deze mooie publicatie staan 25 traditionele verhalen over de spin Anansi. Anansi is slim, maar ook lui en vraatzuchtig. Door zijn niet-aflatende honger komt hij meermaals in de problemen, maar dankzij zijn listige karakter slaagt hij er meestal in een oplossing te vinden. De verhalen worden verteld in een eenvoudige, maar beeldende taal. Ze zijn grappig en vaak maatschappijkritisch zonder moraliserend te worden en zullen door kinderen en volwassenen gesmaakt worden. De vele kleurrijke, ook paginagrote, prenten weerspiegelen perfect de sfeer van de verhalen, door hun karakter dat tegelijkertijd Afrikaans en Caribisch aandoet. De vormgeving is verzorgd, met een rustige bladspiegel en kleurenillustraties of decoratieve elementen op elke spread. Bevat een uitgebreide woordenlijst en beknopte uitleg over de spelling en uitspraak van Sranan woorden. Vrijwel ongewijzigde herdruk die in 2010 in de reeks 'Surinaamse Klassieken' verscheen, nu met o.a. een nieuwe omslagillustratie een woordenlijst. Een bijzonder mooie, verzorgde publicatie. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045124896 | 127 pagina's

Titel Het grote Anansiboek
Auteur Johan Ferrier
Secundaire auteur Noni Lichtveld
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Em. Querido's Uitgeverij, 2020
Overige gegevens 127 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Oorspronkelijke titel: Het grote Anansi boek. - 's-Hertogenbosch : Aldus ; Helmond : Helmond ; 's-Gravenhage : Nederlands Bibliotheek en Lektuur Centrum, 1986
ISBN 9789045124896
PPN 426381211
Rubriekscode Surinaamse talen 862
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nanzi-verhalen
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Anansi