De allerbeste mama van de hele wereld
Boek

De allerbeste mama van de hele wereld ([2022])/ teksten Sébastien Perez, illustraties Benjamin Lacombe ; vertaling [uit het Frans] Pim Lammers

Hoe zorgt de vossenmoeder voor haar jonge vosjes? En de zwanenmoeder voor haar jonge zwaantjes? Ieder dier gaat weer anders om met haar kleintjes. Prentenboek met sfeervolle illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wie is de allerliefste mama van de hele wereld? In dit prentenboek komen twintig dieren voorbij. Hoe verzorgt de vossenmoeder haar kleintjes, en hoe doet de hertenmoeder of de zwaan dat? Is de clownvismoeder grappig of juist streng? Of wat dacht je van de koekoek die haar kleintje elders onderbrengt, of het zeepaardje dat het werk aan papa overlaat? Met sprookjesachtige illustraties van mamadieren en hun kleintjes in zachte, natuurlijke kleuren is dit boek een lust voor het oog. Terwijl op de ene pagina met goed leesbare grote zwarte letters op een witte achtergrond kort iets verteld wordt, staat op de andere pagina een adembenemende tekening. De laatste mama die voorbij komt is de mensenmoeder. Met achterin een inhoud waarbij kort extra informatie staat - zoals de manier van voortplanting (ei of levendbarend), aantal jongen, draagtijd en voeding. Keurig verzorgde hardcover, groot vierkant formaat met gouden ingelegde titel op de kaft. Leerzaam lief prentenboek met de conclusie dat de liefste mama de mama is die van je houdt. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462916364 | 55 pagina's

Titel De allerbeste mama van de hele wereld
Auteur Sébastien Perez
Secundaire auteur Benjamin Lacombe ; Pim Lammers
Type materiaal Boek
Uitgave Eke : De Eenhoorn, [2022]
Overige gegevens 55 pagina's , 8 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 33 cm
Annotatie Vertaling van: La meilleure maman du monde. - Éditions Margot, (c)2021
ISBN 9789462916364
PPN 435687077
Rubriekscode 594
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dieren; Gedrag
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Gedrag