Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Een kleine eetbare tuin met vaste planten
Boek

Een kleine eetbare tuin met vaste planten (2017)/ Madelon Oostwoud, met tekstbijdragen van Jeannette van Leeuwen (oogsten en bewaren) ; illustraties Madelon Oostwoud ; redactie Jeannette van Leeuwen

Instructies in woord en beeld voor het op kleine schaal biologisch telen van groenten, fruit en kruiden voor eigen gebruik.

Aanwezigheid

Recensie

Klein gedrukte en fris ogende (her)uitgave van een styliste met haar ervaringen met haar nutstuintje. Hieraan gaat informatie over verschillende soorten standplaatsen en grond vooraf. Uit de algemene richtlijnen voor de aanleg van eenzelfde soort tuin als de tien goed uitvoerbare ontwerpen van bestaande tuinen van 6 tot 66 m2, blijkt, dat eten uit de eigen tuin ook mogelijk is met een stadstuin, balkon of dakterras. Zeker als hiervoor ook haar instructies gevolgd worden voor de keuze van goed verkrijgbare groenten, fruit en kruiden en het zaaien en vermeerderen hiervan. Voorts die voor het biologische onderhoud, composteren en conserveren van de oogst. Al die informatie wordt goed ondersteund door de illustraties van de schrijfster en kleurenfoto's. De lijsten van open tuinen, websites, literatuur, kwekers en zadenleveranciers zijn handig, evenals de gecombineerde index van begrippen en trefwoorden. Een lijst met beknopte karakteristieken van ruim 200 geschikte 'eetbare tuinplanten' is los bijgevoegd. Het boek is ook al geschikt voor beginners die zelf op kleine schaal eigen voedsel willen telen. Omdat deze uitgave in de trend van de permacultuur en het kleinschalig telen van eigen voedsel past, is ze een eigentijdse aanvulling op de bestaande collectie over tuinieren.

Specificaties

Nederlands | 9789050116244 | 184 pagina's

Titel Een kleine eetbare tuin met vaste planten
Auteur Madelon Oostwoud
Secundaire auteur Jeannette van Leeuwen
Type materiaal Boek
Editie 3e druk;
Uitgave Zeist : KNNV Uitgeverij, 2017
Overige gegevens 184 pagina's - illustraties - 22 cm - Eetbare tuinplanten-lijst. - 44 pagina's
Annotatie 1e druk: 2015 - Met index, literatuuropgave
ISBN 9789050116244
PPN 410806064
Rubriekscode 637.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Moestuinen ; Tuinieren
PIM Rubriek Huis en Tuin
PIM Trefwoord Moestuinen