Zuiderkruis
Boek

Zuiderkruis drie ware en onwaarschijnlijke levens (2022)/ Claudio Magris, vertaald [uit het Italiaans] door Linda Pennings

Literair essay over drie negentiende eeuwse personen die in Araucanië, Patagonië en Vuurland betrokken waren bij de bescherming van de inheemse volkeren.

Aanwezigheid

Recensie

Een denkbeeldig reisverslag waarin Claudio Magris in het kielzog van drie historische personen naar het uiterste zuiden van de aardbol afreist: de Sloveense etnoloog Juan Benigar, de Franse advocaat Orélie-Antoine de Tounens en de Italiaanse non Angela Vallese. Magris doet verslag van hun gedrevenheid om de inheemse volkeren van Araucanië, Patagonië en Vuurland te beschermen tegen de bedreigingen van hun bestaan. Ook het werk van bekende schrijvers als Jules Verne, Edgar Allan Poe, Jorge Luis Borges en Bruce Chatwin komt aan bod. In talige stijl geschreven. Het boek zal vooral geoefende lezers aanspreken. Claudio Magris (Triëst, 1939) is (onder andere) schrijver, scenarioschrijver, politicus en vertaler. Hij schreef meerdere boeken. Zijn werk werd in verschillende landen uitgegeven en won meerdere prestigieuze literaire prijzen, zoals de Premio Strega, de Franz Kafka Prijs en de Leipzig Book Award for European Understanding.

Specificaties

Nederlands | 9789403157115 | 153 pagina's

Titel Zuiderkruis : drie ware en onwaarschijnlijke levens
Auteur Claudio Magris
Secundaire auteur Linda Pennings
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : De Bezige Bij, 2022
Overige gegevens 153 pagina's - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Croce del sud. - Milaan : Mondadori, (c)2020
ISBN 9789403157115
PPN 43536216X
Thematrefwoord Patagonie ; Vuurland
Taal Nederlands