Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Van weerzin naar weer zin
Boek

Van weerzin naar weer zin opnieuw genieten van seks na een negatieve ervaring (november 2021)/ Ingeborg Timmerman & Carlie van Tongeren, redactie Josien Moerman

Veel mensen krijgen te maken met een ongewenste seksuele ervaring, die traumatisch en beschadigend kan zijn. En hoewel slachtoffers na verloop van tijd vaak weer prima kunnen functioneren in het dagelijks leven, is de stap naar een fijn seksleven soms lastig. Remmingen die voortkomen uit trauma weerhouden je ervan om weer onbevangen van seks te genieten. Hoe vervelend dat ook is, je kunt je wel bevrijden van deze negatieve ervaringen en nare associaties met seksualiteit. Van weerzin naar weer zin is gericht op het traject ná traumaverwerking van een nare seksuele ervaring. In het boek combineert auteur Carlie van Tongeren haar persoonlijke verhaal met de reflectie en onderbouwing van ervaren seksuoloog Ingeborg Timmerman. Leer opnieuw in contact te komen met je onderdrukte gevoelens. Ga alleen en/of met je partner op ontdekkingstocht naar jouw seksualiteit en ervaar hoe je seks weer een fijne plek in je leven geeft, zoals jij dat wilt. Het boek combineert persoonlijke ervaringen van de auteur met de onderbouwing van een ervaren seksuoloog. Gaat verder waar traumatherapie stopt. Aparte aandacht voor mannelijke slachtoffers, singles, niet-heteroseksuele lezers en partners.Opnieuw genieten van seks na een negatieve ervaring.

Aanwezigheid

Recensie

De ondertitel geeft goed weer waar dit boek over gaat: 'opnieuw genieten van seks na een negatieve ervaring'. De eerste auteur (Carlie van Tongeren) had in haar jeugd een negatieve ervaring met seks, die heel lang doorwerkte in haar (seks)leven. Haar brein en lijf blokkeerden letterlijk. In zes hoofdstukken beschrijft ze hoe ze samen met een seksuologe/psychotherapeut Ingeborg Timmerman (de tweede auteur) stapsgewijs aan dit probleem heeft gewerkt, zodat ze uiteindelijk weer samen met haar partner kon genieten van seks. Een persoonlijk verhaal, met daaraan gekoppeld verbreding en verdieping van de kant van de seksuologe. De tekst bevat ook praktische oefeningen en verhalen van anderen. Het boek (met gratis e-book) richt zich op mensen die last hebben van een negatieve ervaring met seks. Maar het bevat ook een hoofdstuk gericht op partners en andere geliefden van deze mensen. Van Tongeren is schrijver van diverse jeugd- en non-fictieboeken. Timmerman is oprichter van het Seksuologisch Expertise Centrum in Haarlem. Eerder schreven beide auteurs samen al 'Zin in seks' (2016)*.

Specificaties

Nederlands | 9789089656063 | 160 pagina's

Titel Van weerzin naar weer zin : opnieuw genieten van seks na een negatieve ervaring
Auteur Ingeborg Timmerman
Secundaire auteur Carlie van Tongeren ; Josien Moerman
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Culemborg : van Duuren Psychologie, november 2021
Overige gegevens 160 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789089656063
PPN 433303611
Rubriekscode 308.19
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Seksueel misbruik; Zelfhulp ; Seksualiteit
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Seksueel misbruik