Het radicale midden overzee
Boek

Het radicale midden overzee verkenningen van het postliberalisme (2021)/ Patrick Overeem & Hans-Martien ten Napel (red.)

Kritische opstellen over het neoliberalisme.

Aanwezigheid

Recensie

Bundel artikelen die diep ingaat op het verschijnsel van het tanende neoliberalisme, en op alternatieven die er zijn. De bundel is uitgegeven door het Thijmgenootschap en heeft een algemeen-christelijke sociale kleur; de auteurs, wetenschappers met vaak een filosofische of juridische achtergrond (en in één geval internationale betrekkingen) komen dus ook uit die hoek. Desalniettemin is dit boek voor iedere politiek geïnteresseerde zeer toegankelijk: het biedt in prettig taalgebruik een bijzonder interessante inventarisatie van wat er als reactie op het neoliberalisme uit deze hoek komt. Nadat de kwalen van het neoliberalisme behandeld worden komen de reacties op dat vrijmoedige graai-denken (en de droevige gevolgen daarvan) aan de orde: stromingen die pas de laatste jaren ontstaan zijn die reageren op het groeiende onrecht en ongelijkheid. Een groot en enorm interessant gamma aan meningen. Juist daarin zit ook de grote waarde van dit boek: alternatieven uit de christelijke hoek voor het neoliberalsime dat ondanks de steeds groeiende kloof in de samenleving nog steeds dominant is.

Specificaties

Nederlands | 9789463013819 | 208 pagina's

Titel Het radicale midden overzee : verkenningen van het postliberalisme
Secundaire auteur Patrick Overeem ; Hans-Martien ten Napel
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Eburon, 2021
Overige gegevens 208 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789463013819
PPN 434919306
Rubriekscode 331.25
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Neoliberalisme; Kritiek
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Neoliberalisme

Relaties/Serie

Annalen van het Thijmgenootschap
Boek

Annalen van het Thijmgenootschap (Vereniging tot het Bevorderen van de Beoefening der Wetenschap onder de Katholieken in Nederland, waarbij aangesloten de Vereniging voor Thomistische Wijsbegeerte) (1949-...)

vol. jrg. 109 (2021), afl. 2
Uitgeleend